ŞUBAT RAPORU 2016

Bi Poşet Kitap | 21:13 |
 

Bu ay okuyamama durumum yüzünden bir hayli bloggerın kafasını şişirdim :D Üstüne bir de yazamama durumu eklendi. Hiçbir şey yapamıyorum arkadaşlar tembellikten ölmesem bari :( 

Gelelim bu ay okuyup izlediklerimee..

Şubat Ayında Okuduklarım:

Kitaplar hakkında ayrıntılı yoruma, başlıklarına tıklayarak ulaşabilirsiniz :)


Bu kitap çıktığında ne kadar reklamı yapıldı bilirsiniz. Hayran olanlar ve sevemeyenler olarak okuyucuları ikiye ayrıldı ve ben çok da sevemeyenler kısmında kaldım. Evet güzeldi, heyecanlı bir hikayeydi; ama çok gerekli miydi, değildi. Diğer milyon tane polisiye kitaptan çok da bir farkı yoktu açıkçası. Yine de çok merak edenler indirimden alıp bir şans vermeliler bence. Kötü bir kitap değil, ama bir şaheser de değil.


Bu da ufak tefek eksikleri olan, ama konusuyla bu eksiklikleri unutturabilen, yine de keşke daha fazla ayrıntı olsaydı diyeceğiniz, heyecanın azalmadığı kitaplardan. Özellikle kayıplar karşısındaki soğuklukları bana biraz tuhaf gelmişti. Ama kitabı okudukça bir ayrıntı keşfediyorsunuz ve sırf o ayrıntı için, kitabın yarattığı o kasvetli evren için bile okunabilir diye düşünüyorum. Ben çok severek okumuştum.


Bu da yeni çıkan ve müthiş bir baskıya sahip olan kitaplardan.. Kitap oldukça akıcıydı bir oturuşta bitirip ne zaman bittiğinin farkına bile varamayabilirsiniz. Okuduğum birçok kitapta olduğu gibi bunda da ana karakteri sevemedim. Böyle kararsız, ne istediğini ne hissettiğini bilmeyen tipler ne çok kitapta var. Yorumumda da yazmıştım zaten kızımız biraz ayran gönüllü diye :) Kitabın eksiği bize o dönemi yaşatacak, o dönemin sokaklarında gezdirecek fazlaca betimlemenin olmamasıydı. Bir de cadılar hakkında çok da bir bilgi verilmemesi. Ama ne yalan söyleyeyim bu kitaptan sonra cadılara ayrı bir ilgi duymaya, cadılı kitaplar okumak istemeye başladım. Yine bu ayın sevdiğim kitaplarından oldu.


Kitabın adını görünce bile ana karakter Bod (Nobody Owens) aklıma geliyor ve kocaman gülümsememe engel olamıyorum. Gaiman mezarlıktan koca bir dünya ve harika karakterler yaratmış. Kitabın biraz çocuksu bir yönü var; ama yine de bir çocuğa okutursanız biraz psikolojisi bozulabilir. Ayrıca içindeki illüstrasyonlar da bir harika! Birçok kişi bu kitap için Neil Gaiman’ın en güzel kitabı diyor. Ben henüz diğerlerini okumadım, bakalım onlar da bana bu tadı verecek mi :)


Feci halde distopyaya aşerdiğim bir zamanda bu kitabı elime aldım ve okuyamama durumuymuş reading slumpmış hiçbiri kalmadı :D Kitaba bir kere başlayınca elinizden bırakamıyorsunuz. Yine ana karakteri çok sevmediğim ama okurken beni rahatsız etmeyen bir kitaptı :) Aksiyon, macera hiç bitmiyor. Üstelik öyle zekice kurgulanmış ki.. Önümüzdeki günlerde filmi çıkacak bu kitabı bir an önce okuyun derim ben, çok şey kaçırıyorsunuz zira.

Bu ay 5 kitap okuyabildim, hep sınavların yüzünden. Etkilerinden kurtulamadım ve kitap görmek istemedim bir süre :( Yine de fena bir sayı değil :)

Bu ayın favori kitabı açık ara farkla 5. Dalga oldu. İyi ki daha fazla geç kalmamışım :)

İzlediklerim:

Filmler:

-Diriliş:

O kadar ödüle aday gösterilince, e bi de Leonardo oynayınca beklentimi ayyuka çıkararak gittiğim bir filmdi. Öncelikle filmde hiçbir şey olmuyor arkadaşlar. Evet mekanlar, oyuncular falan güzel seçilmiş. Leonardo da işinin hakkını vermiş. Adamcağız Oscar için resmen çiğ et yemiş. Neyse ki aldı da hepimiz rahat ettik :D Filmi izlerken esnemekten gözlerim yaşardı. Acaba bir olay olacak mı, bu filmin amacı ne falan derken bitti de çıktık. Bence buna gitmeyin ya ne biliym şimdiki aklım olsa gitmezdim herhalde :/

 
-Ters Yüz:

Uzun zamandır animasyon izlememişken bana ilaç gibi gelmişti kendisi. İkinci filmini sabırsızlıkla bekliyorumm ve hala izlemeyen varsa lütfen daha fazla ertelemesin diyorum :) Ayrıntılı yorumum için tık :)

-Our Times:

Bunu da lise hasretimin depreştiği bir zamanda izlemiştim. Ben filmdeki o samimiliklerini, kötü çocuk tiplemesinden nefret eden bana filmin kötü çocuğunu sevdirmelerini çok hoş buldum. Bunu da ayrıntılı yorumunu yapmış olduğum için çok uzatmayacağım, yorumum için tık :)

 
-X+Y:

Otistik bir çocuğun matematik olimpiyatlarına hazırlanışını anlatan sıcacık bir hikaye. Karakterleri o kadar sevimli ki.. Hele o Tayvanlı kıza bayıldım :) Bu tip konulara ilgi duyuyorsanız, hatta duymuyorsanız bile kesinlikle herkesin izlemesi gereken bir film olduğunu düşünüyorum. Ben bayıldım ve sanırım defalarca daha izleyebilirim.

-Once:

Öncelikle bu filmde de herhangi bir olay olmuyor. Film zaten tamamen müzikten oluşuyor. Ama öyle güzel şarkıları var ki film bittikten sonra bile haftalarca dinlemeye devam ediyorsunuz. Ruhunuza iyi gelecek bir şeyler izlemek ya da yeni şarkılar keşfetmek istiyorsanız önerebilirim :)

Bu da filmden benim en sevdiğim şarkı:

 
-Deadpool:

Bu film bi harikaydı ya! Deadpool’un o dengesiz kişiliğine, esprilerine bayıldım! Marvel evrenini iyi bilenler için film çok daha komik olacaktır; ama ben şu çok bilmeyen halimle bile fena halde eğlendim. Tek kötü yanı cinsellik sahnelerinin abartılmış olmasıydı. Ve tabii oldukça fazla argo da içeriyor. Zaten 15 yaş sınırı olan bir film. Canınız sıkılıyorsa, biraz muziplik istiyorsanız, gülmeye ihtiyacınız varsa gidin izleyin derim :) Ben çok sevdim çünkü :)
Bu ay toplam 6 film izlemişim. Film izleme konusunda oldukça üşengeç olan bi Poşet için oldukça iyi bir sayı :)

Bu ayki favori filmim X+Y oldu. Sanırım filmi çok da iyi anlatamadım, spoiler vermekten korktum biraz. Ama lütfen gidip izleyin. Beğenmeme ihtimaliniz çok zayıf olacaktır :)

Dizi:

Oh My Venus!:

Birçok Koreseverin zaten çoktan izlemiş olduğu dizi. Ben yine geç kaldım ama olsun, çok zevk aldım. Zaten Shin Min Ah varsa ben onu gözüm kapalı izlerim çok seviyorum napiym :) E tabii bir de So Ji Sub olunca izleme isteği bir kat daha artıyor insanın. Başta bu çiftin çok da yakışmadığını düşünmüştüm; ama sonra gözüm alışınca sevimli bulmaya başladım :)

Dizide Shin Min Ah’ın avukat olması da izlemem için bir başka sebepti. İlerde kulağıma küpe olacak birsürü caps aldım izlerken.

E bir de tam bu diziyi izlerken diyette olmam ve karakterlerin diyet ve spor aşkı da birleşince zamanlaması harika oldu! Spora gittiğimde sürekli Oh My Venus OST’leri dinliyorum ve kendi kendime “hala dayanabiliyorsan limitini aşmamışsın demektir” diye hatırlatıp duruyorum :D

Kısacası benim çok sevdiğim dizilerden biri oldu, tavsiye edebilirim :)

İşte Poşet’in Şubat ayı böyle geçtii siz neler yaptınız? İçlerinden okuyup izledikleriniz var mı? 
 

46 yorum:

  1. mutlaka okuyacağım çok güzel bir post olmuş takipteyim banada beklerim http://nuranseker.blogspot.com.tr/

    YanıtlaSil
  2. Kitaplar boşlanıp bolca dizi ve film izlenmiş gibi sankım :)

    YanıtlaSil
  3. Normalde çoğu insanının bu ay amma da çok okudum ha diyip gerim gerim gerinebileceği kadar okumuşsun 😂 sınavları da göz önünde bulundurursak gayet iyi poşetim. Bu yazamama durumu bende de var :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah öyle mi dersin vagoncum :D hepimiz öyle olduk galiba biraz :(

      Sil
  4. Tembel felan demişsin ama benden dolu bir ay gecirmissin posetcan ^^ Seninkilerin içinde okuduğum hic yok ama 5.Dalga ve Mezarlık Kitabı ilgimi çekti birileri ödünç verirse okuruz :* Benim bu ay okuduğum kitapları düşünürsek İçimizdeki Şeytan, Çocuk Kalbi ve islam hukuku üzerine 4 ciltlik kitabın ilk cildi ki daha bitmedi . Filmlerde Ters-Yuz u yarım da olsa izledim , Deadpool :) Dizilere gelirsek Oh My Venus benim yarım kaldı , senaryo yazmadan dizi çekmişler sanki ilk beklentim çok yüksekti dizi içinde hatırlanacak birkaç sahne vardı ama devam ettirme isteği gelmedi bana. Ben bu ayda sanırım Discovery of Love (Tam bir romantik komedi olan Kore dizisi) dizisini bitirdim . Güncel olarak hala devam etmekte olan Kore sevsin ya da sevmesin dizi izlerim ben diyen herkesin bakması gerektiği , tarihi dizi nasıl çekilmeli bizim sevgili Türk yapımcılara cok güzel öğretecek bir dizi olan Six Flying Dragons'a devam etmekteyim. Başrol Yoo Ah In Kore'nin Johnny Depp'i ki belki ondan daha karizmatik ? :D Onun yine basrol olduğu bir film olan Sado yu da izledim . Ayrıca Dragonsla beraber Remember'a başladım , hukuk dizisi . Joongkim askerden döndü asker dizisi çekiyor , ona başladım güncel bir dizi. Ismini hatirlamadigim birkaç film daha izlemiş olabilirim ama ismi bile aklımda değilse söz etmeye gerek yok . İşte benim Şubat da böyleydi ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. tabisii 5. Dalga benim değil ama Mezarlık Kitabı'nı veririmm :) Çocuk Kalbini okuyasım geliyor senin yüzünden yine :) Türk yapımcılara da giydirmiş burdan :D Remember'ı ben de merak ettim canısıı bi bakiym ben ona :*

      Sil
  5. Beş kitap bence de iyi Poşeet :D Arada dizi filme de ağırlık vermek lazım :D Sınav deyince... Benim de bir hafta sonra vizelerim başlıyor, ağlasam mı gülsem mi kararsızlığı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yuppii o zaman :) yaa Allah yardımcın olsun Salıncak :/

      Sil
  6. Ayda 172 saatin epub versiyonunu indirdim ve bakalım bende ne iz bırakacak. Valla benden iyisin, 5 kitap hedefimdi yine başaramadım :(( neyse durmak yok yola devammm ->>>

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama sen ağır kitaplar okumuşsun normal bi sayı seninki :) inşallah seversin 172 saati :)

      Sil
  7. Hiçbirini okumamış ve izlememiş olmama ne demeli? :( Senin Trendeki Kız'da yaşadığın hayal kırıklığını ben de Kurucunun Kızı'nda yaşamıştım. Çokça övülen kitaplar böyle oluyor sırf o nedenden kulak ardı ediyorum o övgüleri ki sağlıklı karar verebileyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ben Kurucunun Kızını sevmiştim ama ikinci kitabını sevemedim :D bazen övgülerden arınarak başlamak gerekiyor cidden kitaplara :)

      Sil
  8. Oh oh,boşaltmışsın kafayı iyi olmuş kuzucuğum,okuyamadığında hissettiğin suçluluk duygusunu zamanla yeneceksin.Nasılsa okumaya başlayınca suyunu çıkarıyoruz ya,okuyamadığımız dönemleri telafi ediyoruz korkma.Aşıtı okuyucuların beyni zaman zaman kendini dinlenmeye alıyor,bilimsel bir şey.Hepimize oluyor ki :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. anaa valla mı bilimsel miymişş rahatladım şimdi :)

      Sil
  9. kitaplardan bir tek mezarlık hikayesini okudum ama diğerleri de ilgimi çekti.. The Revenant filmi için daha seyretmeden aynı şeyleri hissediyorum aynı yönetmenin geçen sene oscarı alan filmi The Birdman de bana göre bir faciaydı ama millet ayılıp bayılmıştı filme bana göre rezalet bir filmdi bunun da aynı şekilde olacağını tahmin ediyordum.. filmi de netten seyredeceğim atlaya atlaya bakalım düşüncem doğru mu diye..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen merak ediyorsan bile internetten izle. 5. dalgayı da öneririm :)

      Sil
  10. enee, ne çok şey okumuş ve izlemişsin ^^

    YanıtlaSil
  11. kitaplar harika sıradaki kitabımı sayende seçtim bile :)

    YanıtlaSil
  12. Şu So Ji Sub'un dizisini ben yarım bıraktım. Çift olmaya başlayacakları anda dizileri bırakıyorum :D Cadı Avcısı'nı merak ediyorum, bir ön okuma yapmam lazım. Tamamen müzikten oluşan film ilgimi çekti, sayende izleyecek film buldum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah çiftlere karşı bi fobin falan mı var yoksa :D umarım seversin filmi, ama dediğim gibi içinde pek olay yok :)

      Sil
  13. 5. dalgayı çok duydum ama henüz almadım bakalım okuyacağım teşekkürler.

    YanıtlaSil
  14. Trendeki kıza katılıyorum. Hatta ben ilk okuma girişimimde sıkılmış birkaç hafta (3 ay kadar -_-) tekrar başlayamamıştım. Sonra elimde kitap bitince tekrar okumaya başladım, birkaç günde bitti. Öyle gerekli değil de okunacak bir şey yoksa okunabilir.

    5. Dalga ve Mezarlık hakkında yorum yapmayacağım T.T

    -X+Y'yi izlemeye gidiyorum bys.

    YanıtlaSil
  15. Dopdolu bir ay geçirmişsin canımcım :D Oh My Venus benimde izlenecekler listemde, So Ji-Sub için *.* Bu ay Inside Out'u izledim ben de senin yorumundan sonra ve çok beğendim. Tişikkirlir yani tavsiyen için :D Our Times hala beklemede :/ Yaza ne kadar vardı ya? -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. holleeyy beğenmene çok sevindiimm :) yaz gelse di miii T_T

      Sil
  16. Madem çok beğendin x+y'yi izleme listeme alıyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. valla ben cidden çok beğendim umarım sen de beğenirsin :*

      Sil
  17. Dolu dolu bir post olmuş yahu bu mu tembellik allasen :D
    Oh My Venus ilgimi çekti, izleneceklere ekledim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah ne biliym bana öyle geldi :D seversin umarım :*

      Sil
  18. Hep de güzel şeyler yapıyon sen yaa *-*

    YanıtlaSil
  19. Merhaba
    Ne kadar okusak da kendimize bazen çok az gözükebiliyor. Ama 5 kitap bir ay için aslında kötü bir rakam değil. Birde insanı okuma etkinliğini etkileyen bir çok etken olabiliyor. Sınavlarda bunlardan bir tanesi. Onlar gittikten sonra daha fazla zaman ayırabileceğini biliyorsun sonuçta. Bende sınav zamanlarında sürekli ders çalışmaktan kitap fazla okuyamazdım uyuz olurdum. Geçiyor sonra eski düzenine oturuyorsun.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen fena bi rakam değil ama yine de insanın içine oturuyor işte :/ bi an önce geçer umarım :)

      Sil
  20. Bir aylık okuyamama durumu yazmışsın ama alta inip okuduklarını ve izlediklerini teker teker inceleyince ben ne yapıyorum bir ay boyunca dedim. :) Hem iş hem okul yüzünden 2 yıldır doğru düzgün kitap yüzü göremeyen biriyim ama gerçekten imrendim. Deadpool müthişti! :) 5. Dalga kitabını merak ettim, filmi de var sanırım ama vizyonu takip etmedim. Kısa ve öz bir anlatım olmuş. Seni takipteyim, bende yeniyim buralarda beklerim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkür ederiim :) 5. Dalga vizyona girdi eveet ablam okusa da gitsek diye bekliyorum çatlıycaam :)

      Sil
  21. bence de iyi bir rakam 5 kitap , hem okul hem de kitaplar tabii diziler filmler e daha ne olsun :D

    YanıtlaSil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri