MİM: KİŞİSEL BLOG YAZARLARI NE DÜŞÜNÜYOR?

Bi Poşet Kitap | 14:54 |
Merhaba!
Uzun zamandır mim yapmamıştım sanırım. Bu mim de baya ifşalıymış ya hu :) Beni mimleyen Dikiş Sevdası, Kore Fenomeni, Şule Uzundere, Cafe Tigris ve Kitap Kuşu’na çook teşekkürler :) Umarım beni mimleyip de görmediğim ya da adını yazmayı unuttuğum olmamıştır. Olduysa lütfen söyleyin hemen düzeltirim :)

Gelelim sorularaa..

 
1)Yakın çevrenizdeki insanlara blogunuzdan bahsediyor musunuz?

Evet, ailem, yakın arkadaşlarım biliyor. Başta blogger olsam kimseye söylemem herhalde gizemli gizemli takılırım diyordum ama sonra dayanamadım napiym :D Zaten özel bir şey yazdığım da yok pek. Yani insanların biliyor olması beni strese sokmuyor. Ama buradaki yazılarımı okuyunca bu kız o kız mı diyenler de olacaktır elbet. Tutunamayanlar’ı okuyanlar bilirler, oradaki Selim Işık’ı kendime çok benzetirim ben. Onun gibi birçok değişik arkadaş grubum var ve hepsinde farklı biriyim. Birindekine sorsan çok sessiz sakin asosyal falan derken bir başkası çok konuşuyor, yerinde durmuyor çok sosyal tarzı şeyler söyleyebilir :D Buraya yazansa benim ev halim, yani sanırım ben en çok buyum.

2)Neden blog yazıyorsunuz?

Blog yazmaya başlamadan önce sıkı bir blog okuyucusuydum. Takip ettiğim birsürü blog vardı ve o zamanlar böyle izlemeye alma gibi şeyleri bilmediğimden telefonumda favorilere ekleyip her gün girip bakardım yeni bir şey yazmışlar mı diye. Bunların birçoğu kitap bloglarıydı ve sayelerinde birsürü yeni güzel kitapla tanışmış oluyordum. Kendi kendime sürekli acaba ben de mi blog yazsam diye düşünüp bir türlü cesaret edemiyordum. Sonra bi gece aniden geçtim bilgisayarın başına “açacağım ben artık blogumu” dedim ve açtım. Neden bu kadar geç kaldım bilmiyorum. Okuduklarımı, izlediklerimi birileriyle paylaşmak öyle güzel ki.. Bir de tüm bunları ölümsüzleştirmiş oluyorsunuz bir nevi. Buraya bir kitap yorumu yazdıktan sonra o kitabı yıllar sonra bile görsem hakkında bir şeyler hatırlıyor olacağım şüphesiz. Ama yazmadığında en güzel kitaplar, filmler bile uçup gidebiliyor insanın aklından.

The Story Of A Blogger' s Life in 15 Gifs adlı yazıdan alıntı.
 
3) İlk yazınız ve son yazınız arasında nasıl bir fark var?

Mm buna daha çok ilk kitap yorumum ve son kitap yorumum olarak bakacağım. İlk yorumum Lola ve Komşu Çocuk’tu. Şu an tekrar okudum da öyle aşırı bir fark yok bence, zaten 3 buçuk ay falan oldu daha :) Ama son yazılarımda çok daha rahat yazıyor olduğum da bir gerçek. Burayı kendi günlüğüm gibi düşünüyorum ve tamamen içimden ne geliyorsa onu yazıyorum. Belki birkaç yıl sonra ilk yazıma tekrar baktığımda uçurum gibi bir fark göreceğim. Ki ben zaten bu blogu bunun için yazıyorum. Anılarımı toplamak için, yıllar sonra baktığımda kendi halime gülmek için :)

4) Blog yazmak normal yaşantınıza ne kattı?

Blog yazma işinin insanın özgüvenini geliştirdiği bir gerçek. Bununla birlikte, yazı yazmaktan eskisi kadar korkmuyorum artık. Sanırım klavye kahramanlığına o kadar alışmışım ki klavyede bir şeyler yazmak kalem kağıttan çok daha kolay geliyor bana. Eskiden tam tersini düşünürdüm mesela. Okuduğum kitaplar, izlediğim filmler hakkında daha çok düşünür oldum mesela. Eskiden birçok filmi izleyip geçerdim. Şimdiyse onları kalıcı kılacak bir şeyler bulmaya çalışıyorum.

5) Yakın arkadaşlarınıza blog yazmalarını önerir misiniz?

Hem de nasıl! Her gördüğümde diyorum ama dinlemiyorlar ki :) İlk 1 ay blog işinde en stresli zamanlar oluyor. Daha önce görmediğiniz, düşünmediğiniz birçok şeyle karşılaşıyorsunuz. Normal bir bilgisayar kullanıcısı olan ben için kod mod işleri çok sıkıntılı olmuştu mesela. Sonra birçok ayar da yapmak gerekiyor. Arama motorlarında çıkmak epeyce bir zaman alıyor. İşte bu zorlukları anlattığımda biraz çekinebiliyorlar haklı olarak. Ama tüm bunları göze alanlar için daha fazla beklemeyin derim ben, zira çok şey kaçırıyorsunuz :)

6) Hangi kaynaklardan ilham alıyorsunuz?

Mm benim ilhamlık pek bir durumum yok aslında. Çoğunlukla okuyup izlediklerimi yorumluyorum çünkü. Onları da profesyonellikten çok kendi hislerimle yorumlamayı seviyorum. Kalbimden ilham alıyorum :D

The Story Of A Blogger' s Life in 15 Gifs adlı yazıdan alıntı.
 
7) Diğer blog sahipleriyle iyi iletişim kuruyor musunuz?

Ya bu blogger ortamındaki dostluk, samimiyet hiçbir ortamda yok bence. Düşünüyorum da hiçbirini birbirinden ayıramıyorum, burada hepimiz bir aile gibiyiz. Yani en azından ben öyle hissediyorum ve hepsini çok seviyorum :) Buradan o kadar güzel dostlar edindim ki.. Kırk yıllık arkadaşım gibi oldular. En önemlisi blog dünyasında kimse birbirinin kuyusunu kazmaya çalışmıyor. Aksine birbirine destek olmaya çalışıyorlar. Ya da benim şimdilik gördüğüm böyle. Mesela içlerinden birisi bir çekiliş kazandığında bile ben kazanmışım gibi seviniyorum :) İyi ki varsınız :)

8) Şikâyetçi olduğunuz konular var mı?

Şimdiii hemen listeleyeyim :D

1) Yorumlara cevap vermeyen bloggerlar. Tabii bir insandan cevaplaması beklenemeyecek kadar çok yorum alanlar müstesna. Yazdığım bir yoruma cevap alamayınca o blogger benim gözümde kibir mertebelerini yavaş yavaş tırmanmaya başlıyor. 2 veya  3 defa yazıp da cevap alamadıktan sonra o blogdan geri dönülmez bir biçimde soğuyorum. Bir insan size değer verip görüş bildiriyorsa ona bi 5 dakika ayırıp cevap vermemek saygısızlıktır bence. Umarım asla öyle bir blogger olmam.

2) Onca emek verip yazdığınız yazının altına “blog keşif etkinliğinden geldim ben de bekliyorum bilmemnebilmemne.blogspot.com” yazanlar. Bunca zaman kimsenin kalbini kırmamak için bir şey söylemedim, teşekkür edip bloglarına uğrayacağımı söyledim ama bu gerçekten rahatsız edici arkadaşlar. Şahsım adına ben zaten bana yorum yapan herkesin blogunu ziyaret etmeye çalışıyorum. Yani bir de sizin link yazmanıza gerek yok. Bundan sonra linkli yorumları yayınlamayacağım. Blog tanıtımı için yapılmış birçok blog keşif etkinliği var, bence onları değerlendirmelisiniz ;)

3) Bu şikayetçi olduğum bir konu değil de üzüldüğüm bir konu aslında. İzleyicilerim kısmındaki bütün bloglara bir göz atmak istiyorum, elimden geldiğince ben de onlara destek olmak istiyorum ama bazılarının bloglarına maalesef ulaşamıyorum. Tıklandığında hata veriyorlar. İzleyiciler kısmında seçeneklerden “şu anda blogger profiliniz kullanılıyor” yazmasına dikkat edin. Google profili kullananların bloglarına maalesef giremiyorum :(

İşte benim blog hikayem böyle :) Şimdi sıra sizde dökülün bakalım:

Cahil Okur ---> Şu an bloğunda harika bir çekiliş var! tıklayın :)

69 yorum:

  1. Şekerim içten cevaplar vermişsin. Seni seviyorum. Paylaşımların her zöaman benim için çok değerli
    Ben de mimlemiştim seni ;)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tigrisiiimm <3 ben de seni seviyoruumm :) mim gözümden kaçmış ama ekledim şimdi, senin yazına da geliyoruumm :)

      Sil
    2. Gel şekercim bekliyorum ;))

      Sil
  2. Merhaba hayatın tüm detaylarına değer verdiği için yorulması ve üzülmesi daha muhtemel görünen sevgili Bi Poşet Kitap :-)

    Mim'e verdiğin cevapları, samimiyetin sevdim. Seni üzen konularda tebessüm ettim.

    Hep mutlu olsun satırların :-) sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunu okuduğumda Aman Tanrım dedim ablacım beni ne kadar iyi analiz etmişsin o_O zaten hep depresyona meyilli diyorlar bana doktorlar falan :D çook teşekkür ederim :)

      Sil
  3. Ah be yazıdaki samimiyete bak. Yazınız çok hoşuma gitti ve emin olun haftada 1 kere mutlaka sitenize giriyorum. Birileri "Bu blog işlerinde iyi olanlar var mı?" diye sorunca bu blog aklıma geliyor. Neyse konumuza geçelim.

    Bende yorumunu yaptıktan sonra blogunun URLsini alta yazanların samimiyetine inanmıyorum yani burası kar amacı için açılan siteler değil, biz hepimiz samimi insanlar arıyoruz değil mi?

    Yayın yazmaya son hızla devam lütfen :) Sevgilerimle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. suratımda kocaman bi gülümseme oluşturan bu güzel yorum için teşekkür ederim çok mutlu oldumm :)

      Sil
  4. Peki bir gün rumuz ismin yerine gerçek ismini açıklamak ister misin? :) Bloggerlığın en önemli işlevi sağladığın karşılıksız iletişim, mesela bende yorum yapana yorum yaparımcıları sevmiyorum, destek amaçlı döndüklerim var ama bunun karşılıksız olması gerekir. :) Blogger çekiliş olaylarına gelince çekiliş yapılan yazı altına atılan yorumlarla kalsa muazzam bir şey ama günmüzde insan çok çabuk bir yere gelmek istiyorlar bunu blog buluşmalarında da gördüm misal ben kişisel blogum ve cinsiyet olarak erkeğim ama blog buluşmasında kozmetik bloglarından biri beni neden takip etmiyorsun diye bir soru sormuştu bende bence sormanız hata ne yapacam kendime rimel mi bakıcam oje mi, mini etek mi dedim kadın beni takipten çıkardı. Hani üzülmedim ama işi garibi insanlar kavram olarak blogu karşılıklık üzerine kurmaları da üzücü. Ama birçok sosyal ağdan daha güçlü bir potansiyele sahip, he ne diyordum en ya :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah bana diyene bak :D Ruhsuz mu senin gerçek adın :D yorum yapana yorum yaparım mantığı değil tabii ama bana değer verildiğini hissedersem ben de veririm mesela :) ahahah yok artık ama sen de yani Ruhsuz, birkaç makyaj tüyosu falan öğrensen fena mı olur ayol :D

      Sil
    2. Tamam adım Ruhsuz değil adım ama beni yakinen tanıyan kim olduğumu bilir fazla deşifre etmek olmaz ayrıca soruyu soran ben soruya soruyla yanıt verilmez ayıp :) İyi eyeliner çekerim, Böyle mi yazılıyordu. :)))

      Sil
    3. ahahah en kısa zamanda bir nasıl güzel eyeliner çekilir videosu bekliyoruz Ruhsuz karşimm :D

      Sil
  5. Bu mim çok iyi oldu herkesin blog hikayesini öğrenmiş olduk. Ben de eskiden kalemle yazmak daha eğlenceli diye düşünürdüm şimdi klavyeyi tercih ediyorum.

    YanıtlaSil
  6. Şikayetlerimiz hep aynı değil mi? ellerine sağlık canım :)

    YanıtlaSil
  7. Bende de birkaç mim birikti ama okul o kadar yoğun başladı ki blog yazmak bir yana, takip ettiğim blogların yazılarını dahi kaçırıyorum :/ Şikayetçi olduğun konulara +1, kesinlikle katılıyorum. Böyle hareketler kırıcı oluyor nedense ya da ben çok hassas bir insan kişisiyim :D İlham aldığın kalbini yirim, sen de iyi ki varsın ^,^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa yine çok tatlısın ama senn :) ben de hassas bir insan kişisiyim galiba :D bayıldım bu deyişe :D kolay gelsin okul için de bebeğim :* vakit bulunca canın isterse yaparsın :)

      Sil
  8. Bayıldım mime blog sahibini daha iyi tanımamızı sağlayan bir mim olmuş.
    Ellerine sağlık...
    Bu kadar kısa zamanda böyle güzel yazıyor olman çok hoşuma gitti. Kendi ilk yazılarımı hatırlıyorum da neyse bu konuya girmeyeyim.
    Ben gelirken sana yeni bir mim (yayınevleri mimi) getirmiştim ama yazdığın için linki bırakmıyorum :)
    Görüşmek üzere ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok sevdim bu mimii :) çok teşekkür ettiimm beğenmene çok mutlu oldum :) ben senin yazını gördüm bile zateenn :)

      Sil
  9. Şikayetlerimiz aynı heralde bir çok arkadaşımız gibi. Ama en son değindiğim nokta çok iyi olmuş bazı arkadaşlarımızın bloglarına ulaşamadığımız için ziyaret edemiyoruz :)
    Yorumlara cevap veremeyen biri olarak ben kendi savunması yapayım ki aramıza ayrılık, soğukluk girmesin :) Blog dünyasında herşeyi kontrol edemiyorum. Şimdi burada sana yorum yazdım ya unutuyorum eğer not almazsam BiPoşetKitap-En Son Mimi diye yoksa dediğim gibi unutuyorum gidiyor cevap verdin mi vermedin mi bilmiyorum. Mail kutuma düşüyor beni bilgilendir diyorum oraya da her zaman bakamıyorum çok gecikiyor cevaplamam yada atlıyorum. Yavaş yavaş öğreniyorum. Sanırım bu konuda zorlanmaya devam edeceğim bir süre daha anlayışınıza sığınıyorum. Savunmamı da yaptığıma göre ben gidebilirim artık çok konuştum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yok canısı burda yazdığın yorumu unutman çok normal. benim kastettiğim mesela senin bir yazına yorum yapanlara cevap vermemen. ben de mailden takip etmeye çalışıyorum :)

      Sil
  10. Ne de güzel cevaplar vermişsin :) Güzel bir mim'di şikayetlerimiz , açma sebeplerimiz hep benziyor. Tabiki yazından samimiyet akıyor. :))

    YanıtlaSil
  11. Kuzucuk kuzucuk yazmışsın işte,bak üç ayda kaç kişi mimlemiş seni...Hem de sade kendi yaş grubundan değil,demek ki yapabiliyorsun bu iş,aferim benim kuzuma.

    YanıtlaSil
  12. Ne güzel yazmışsın.. Son soruda gerçekten çok çok haklısın. Keşke ben de onları dile getirseymişim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler kuzucum senin yazın da çok güzeldi hemm :)

      Sil
  13. Bu mimi bende yaptım ne güzel bir mim oldu :)
    Blog yazarı arkadaşlarımızı daha iyi tanımak için güzel bir mim oldu.
    Eline sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. mimi ben de çok sevdim, senin cevaplarını da merak ediyorum birazdan uğrayacağım :)

      Sil
  14. Mikrofonu eline alınca bırakmayan insanlar misali iyi dökmüşsün içini. Mim için de teşekkürler 3 etti artık yapmam lazım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah ben hep böyleyim yaa zavallı klavyemin benle imtihanı :D

      Sil
  15. Bir blogu sevdiysem ve samimiyetine inanıp yorum yazdıysam yanıt gelmediğin de insan bi tuhaf hissetmiyor değil :) Gecenin bir körün de yorum yazdığım ve anın da cevap gelen bloggar arkadaşım bile oldu ^^ bi baktım tatlı tatlı sohbetleşiyoruz :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mii benim de öyle güzel bir anım olmuştu sanırım hiç unutmayacağım :)

      Sil
  16. süpersin :) eline sağlık bu mim yeni gelmiş gördüğüm kadarıyla her blogda ya yazılıyo ya yazılmış :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bal'cım sen yapmadın mı yoksa bu mimii bak yapmadıysan mimlendin haa ona göre :)

      Sil
  17. Bu mim sayesinden sayamadığım kadar çok tecrübeye ortak olmuş oldum ve sizleri tanıdım :) Yazılarda görüşmek dileğiyle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. en faydalı mimlerden biri olduğu konusunda hemfikiriz, çok teşekkürler :)

      Sil
  18. Ben de ileride, bloğuma göz atınca güleceğimi hissediyorum :D

    YanıtlaSil
  19. Teşekkür ederim blogcaann en kısa zamanda yapacağııım!
    Kesinlikle samimi ortamı ve tanıdığımız insanlar. Seni tanıdığıma çook mutluyum mesela :')
    Şu etkinlikten geldim diyenler bence de rahatsız edici aslında ama bir şey diyemiyorsun işte :/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de çok mutluyum ki seni tanıdığımaa <3 yazını bekliycem :*

      Sil
  20. Bütün cevaplarının altına imzamı atabilirim. Blogunda özel şeyler yazmadığın için çevrendekilerin bilmesini sorun etmiyorsun. Ben bazen çok kişisel şeyler yazmak istiyorum ama yazamıyorum. Bu açıdan benim için kötü oluyor.

    Sen blogunu açalı 3,5 ay mı oldu? Maşallah yıllardır blog yazıyor gibisin. Çok başarılısın Poşet'çim. Aynen devam :-)

    YanıtlaSil
  21. Mimlenmişim yaa *-* Çok teşekkürler canımm :))

    YanıtlaSil
  22. Poşet!çim bana hangi halini gösterdin acaba :)) Hııım…
    Şu aralar niyeti bozdum, birinin kuyusunu kazasım varrr :)))
    Yaa o link bırakma işinin önlemi yok yaa, ben de sıkıldım :(((
    Ellerine sağlık Bi Poşet Kitap!!!

    YanıtlaSil
  23. nice 3.5 lu yıllarınız olsun blog aleminde o halde , :D

    YanıtlaSil
  24. Gec de olsa yaptim mimi :-)
    Beni de unutmayip ekledigin icin tesekkur ederim :-)
    http://dostlarkutuphanesi.blogspot.com.tr/2016/03/mimblog-yazarlgnz-hakknda-dusunceleriniz.html

    YanıtlaSil
  25. Öncelikle blog adınız gerçekten de orijinal ve akılda kalıcı, onu söylemek istedim:) Mim konusuna da uygun bir makale ele almışsınız elinize sağlık. Başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  26. cok eglencelı bır yazı olmus :))

    YanıtlaSil
  27. Keyifle okudum. Bu mim konusunu yazan blogların çoğunun yazısını okumuşumdur. farkında mısınız hikayelerimiz birbirine çok benzeiyor. Bloggerlar arasındaki samimi ilişkinin sebebi de bu sanırım. Benim bu konuyla ilgili mim yazımı da okursanız sevinirim. serdaryaziyor.com

    YanıtlaSil
  28. Kardeşim, blogunda başarılar dilerim.

    YanıtlaSil
  29. Yazilariniz harika bundan sonra diğer yazılarınızı da fırsat buldukça okumaya çalıştım elinize yüreğinize sağlık

    YanıtlaSil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri