KİTAP ALIŞVERİŞİ #5

Bi Poşet Kitap | 13:33 |
 
 
Merhabaa!
 
Ben artık kitap alışverişi yapmayacağım diyordum değil mi?! Ama bu sefer cidden son. Yani uzuunca bir süre kitap almamam gerekiyor artık. Burdan yetkililere sesleniyorum, bir gün bi suç falan işlersem bana ceza olarak kitap alma yasağı getirin o bana idam gibi gelir zaten. Niye söyledim ki şimdi ya yaparlarsa o.O
 
Neyse konumuza dönelim. 13 Martta bu sefer son alışverişim olacak diyerekten en çok istediğim 3 kitabı seçtim ve Kitapyurdu'ndan bir alışveriş yaptım. Bakın burada tarihler önemli. 13 Martta aldım ama elime 24 Martta ulaştı. Hani Çin'den falan getirtsem ancak bu kadar olurdu. Günlerdir gözümü açar açmaz Kitapyurdu'nun sitesine girip kargoya verilmiş mi diye bakıyorum. Gönderdikleri özür mailinde bütün kitaplarının depolarında bulunmadığını, sipariş üzerine edindiklerini ve bazen yayınevleriyle kitabın baskısı bitmesi vb. sorunlar yaşayabildiklerini bildirmişler. Temin edilemeyen kitap Mucize'ydi. Mailden sonra biraz yumuşadım ve anlayışla karşılamaya karar verdim. Bu sefer de temin edilmesine rağmen 2 günde kargoya zor verildi. "Tek işleri ben değilim ya" dedim bunu da anlayışla karşıladım. Fakat paket elime ulaştığında şu manzarayla karşılaşmam sanırım bardağı taşıran son damla oldu:
 
 
Paketin bir tarafı şu şekilde açılmıştı ve oradan kitaplar görünüyordu. Zaten hasar görmesin diye patlangaçlı şeylerle kaplamıyorlar, bir de paket yarı açık gelince insan ister istemez sinirleniyor. Kitapyurdu'nun bir an önce şu paketleme tekniklerini gözden geçirmeleri lazım. Küçük kutulara koyup biraz daha özenli davranmak çok mu zor!
 
Neyse sakinim. Bu alışverişte Kitapyurdu tercih etmemin nedeni, @edu.tr uzantılı e-posta adresiyle siteye kayıt olan (öyle değilse bile sonradan e-postanızı değiştirebiliyosunuz) müşterilerine ekstradan %10 indirim vaat etmesiydi. Tabii bu her kitapta geçerli değil veya daha az oranda bir indirim olabiliyor; ama neticede öğrenciyiz ve bizim için her kuruş değerli. Şimdi hangi kitabı normalde kaça almam gerektiğini ve @edu.tr uzantılı e-posta kullandığım için bana özel fiyatlarını sizinle paylaşacağım:

 
İşte aldıklarım bu güzelliklerdi :) Hepsini o kadar merak ediyorum ki!
 
Gelelim fiyatlara:
 
Mucize:
Liste Fiyatı: 32,50
Kitapyurdu Fiyatı: 21,13
Size Özel Fiyat: 19,01
 
Günlükler:
Liste Fiyatı: 40,00
Kitapyurdu Fiyatı: 24,00
Size Özel Fiyat: 22,08
 
Kırmızı Saçlı Kadın:
Liste Fiyatı: 12,00
Kitapyurdu Fiyatı: 7,80
Size Özel Fiyat: 7,41
 
Kitaplarımı normalde alabileceğimden çok daha iyi fiyatlara aldığım ve ufak tefek şeyler harici hasarlarının olmaması sebebiyle, başka çarem kalmadığında yeniden Kitapyurdu tercih edebilirim sanırım. Ama önce 5-10-15 kere düşünmem gerekecek.
Eee aldığım kitapları nasıl buldunuz? İçlerinden okuduklarınız var mı?
 
 

70 yorum:

  1. İyi okumalar Poşet!cim benimde alasım var ama zor tutuyorum kendimi, elimde de sağlam kitap var yani ama gözüm aç, iştah tavan falan sendeki durumlar işte :))) Daha fazla aldın sandım üç kitap iyi yine kesmiş, benim gözüm serilerde olunca iyice kabarıyor :)))

    YanıtlaSil
  2. İndirimler çok iyiymiş, indirimlerin hatrına paketin hafiften açık olmasını tolere edebilirsin :) Bu arada Mucize merak ettiğim kitaplardan. Beş kadının altısının elinde Kırmızı Saçlı Kadın gördüğümden bir müddet okumamaya kararlıyım :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen başka türlü nefretimden kurtulamazlardı zaten :D ahahah cidden mii öyle olsa ben de okuyamazdım sanırım ama kendimi tamamen soyutladım çünkü çok merak ediyoruum :)

      Sil
  3. ben sürekli kitapyurdundan alıyorum her ay alışveriş yaptıgımda içinde bana ekstra indirimde uyguluyorlar her seferinde 1-2 günde gelen kargolar son alışvirişimde emin edilmesine rağmen tam 10 günde geldi şimdi senin yazını okuyunca da emin oldum iyice kesin bir problem var ya eleman değişikliği oldu anlamadım yani :) çok severdim kendilerini ama resmen soğudum tabi bu yine de kitap almama engel değil baktımda sepette bekleyen 12 tane kitap var :))))) mucize yi çok merak ediyorum değerlendirme yazınıda bekliyorum ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaa sana da mı öyle oldu? Bi sorun vardır belki de kim bilir.. 12 ha sen de bendensin :D

      Sil
  4. kırmızı saçlı kadın bitmek üzere bende. malesef ki her orhan pamuk kitabı gibi hayal kırıklığı oldu bende. aslında hikayeleri her zaman güzel ama dili o kadar betimleme dolu ki kısacık kitap adeta ilerlemiyor. orhan pamuk'un ağız tadıyla okuduğum tek kitabı masumiyet müzesi olmuştu. kırmızı saçlı kadın'ı da açıkçası meraktan okuyorum sadece, keza edebiyat dünyasında bayaa bi patladı. inşallah sen seversin ama^^ seveni çok zaten^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya ben hiç orhan pamuk okumadım bu ilk deneyimim olacak hevesimi kaçırma dur :D

      Sil
  5. hiç birini okumadım. Bu aralar Mucize Her blogta. Ve herkesin elinde Kırmızı Saçlı Kadın var. Kitapyurduna üyeyim ama edu uzantısı ile değil. Tüh onu bir düzelteyim bende :). Bol bol oku :) Hayırlı olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. düzelt düzelt ben de sonradan yaptım edu uzantılı :)

      Sil
  6. Ne güzel kitalar almışsın iyi okumalar , normalde kitap yurdu benim hem fiyat açısından hem de kalite açısından ilk kullandığım siteydi ama senin kargonu görünce biraz sinir oldum açıkcası.Neyse kitaplar sağlam en azından :) Tekrardan iyi okumalar

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ya o açık kısmını görünce kalpten gitcektim zaten :( kitaplarda sorun olsa çirkefleşebilirdim :D teşekkürlerr :*

      Sil
  7. 3 kitapta en merak ettiklerim arasında. Mucize çok övüldü ve en çok da küçük bir çocuğun ağzından anlatılıyor diye okumak istiyorum. Sylvia Plath... trajik yaşamı ve Fırça Fanus kitabından az çok biliyorum. Orhan Pamuk zaten önemli yazarlarımızdan birisi. Çok güzel seçimler yapmışsın gerçekten! Kitap yorumlarını bekliyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sırça fanusu ben yarım bırakmıştım ama Sylvia Plath'i çok severim şiirlerini hele de :) çok teşekkürler :)

      Sil
  8. Kırmızı saçlı kadını ben çok sevmiştim zaten diğer ikisini okumadım ama. Kitap Yurdundan bu güne kadar alış veriş yapmadım doğrusu. Ben genelde hepsi burada dan kitap alışverişlerimi yapıyorum. Ve bu güne kadar pek sorun yaşamadım. Genelde söyledikleri günde gelmiş oluyor. Bazen daha erken geldiği bile oluyor. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. iyi bari seven birisi :D hepsiburada dan hiç kitap almadım ama bi ara deniycem mutlaka :)

      Sil
  9. Kitap alışverişi en sevdiklerimden ^^ Mucize'yi okudum ben <3 İngilicesini okudum ama olsun, aynı şey ^^ Epey sevdim diyebilirim. iki elimi bir araya getirebilirsem bu aralar yorumumu da paylaşacağım ^^ Kolay okunan bir kitap hem ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. paylaş paylaş fikrim olsun benim de :) gerçi kitabı beğenmeyen görmedim :) ingilizcesi sert kapak değil yaa o yüzden alasım gelmiyo :D yoksa sert kapaklı da var mı?

      Sil
    2. ingilizce sert kapaklı okudum ben ama benim değil kitap, kütüphaneden ;)

      Sil
    3. yaaa harikaymıışş bulursam ben de okuymm :)

      Sil
  10. MUCİZE.. SENİ İSTİYORUM T.T

    YanıtlaSil
  11. Ohh ohh güle güle oku hepsini. ^.^ Mucize'yi ben de çok merak ediyorum, okumayanlardanım halaaa -_-

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. okumayan bi sen bi ben kaldık galiba canısı :D gerçi biraz önce yorumlardan çıktı birkaç kişi daha :)

      Sil
  12. Ben de kitapyurdu kullanıyorum ama daha önce hiç açılmış paketle karşılaşmadım. Bunun dışında 3 kitap için bu süre çok fazla gerçekten çünkü benim yaptığım siparişlerde aileden pek çok kişinin siparişleri olduğu için 20 ye yakın kitapta bu kadar uzun sürüyor ancak. Demek bastıramadılarsa kitapları :D
    Hiçbirini okumadım, ilginç kitaplara benziyor. Eh, senin kitap yorumlarından öğrenirim artık nasıl olduklarını :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen ben de daha önce böyle bir şeyle karşılaşmamıştım. bir an önce okuyup yorumlıycamm :)

      Sil
  13. Günlükleri okumak istiyorum ben de. Alışveriş konusunda tercihim hep idefix oldu. Altın Kitaplar yayınevi bizzat tavsiye etmişti seneler önce, başka bir siteden hiç alışveriş yapmadım tavsiyeleri üzerine. Gerçi idefix Doğan yayın grubuna satıldı ancak hala tek tercihim, çok da memnunum şahsen.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. idefix benim de favori sitelerimden. d&r da aynı şekilde. ikisi de çok hızlı :)

      Sil
  14. Sendeki kitap okuma aşkı bende de olsa keşke.Umarım banada uğrar :)Iyi okumalar ;)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de sana bakıp bakıp dizi izlemek istiyorum amaa :) bi de o yaptığın gifler falan bi harikaa !

      Sil
  15. Interesting post!!!
    Would you like to follow each other? let me know...and I follow you back:)))
    Besos, desde España, Marcela♥

    YanıtlaSil
  16. Kitaplar çok güzel. Mucize yi ben de çok merak ediyorum ama bi süre kitap alamam galiba :/
    Aksiliklerde hep oluyot hele o kargoyu beklemek anlatılmaz yaşanır. O günler sana kabus gibi geçmiştir

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen vagoncum kabus gibiydi :(

      Sil
    2. Pazar akşam 6 kitap siparişi verdim. 2 daha bekleniyor ne zaman gelecek çok merak ediyorum ama acil gelmesi lazım :)

      Sil
    3. bekleniyorsa Allah sabır versin vagonum :D bende de her şey öyle başlamıştı :D

      Sil
  17. Hayırlı uğurlu olsun kardeşim, iyi okumalar.

    YanıtlaSil
  18. Mucizeyi inanılmaz merak ediyorum. 😌 günlüklerin yazarı hakkında mükemmel şeyler duyduğum için henüz okumasamda listenenler arasında 😍 keyifli okumalar poşetciğimm

    YanıtlaSil
  19. Hepsi birbirinden güzel,Ben de bunları bula bilirsem okurum :)

    YanıtlaSil
  20. Güzel okumalar canım. Kitapyurdu'nu çok severim bende. Çok da iyi kampanyalar yakalıyorum. Ama kolileme sistemini bence de değiştirmeliler. Kitaplar zarar görmüş olarak gelince içim gidiyor, üzülüyorum ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürlerr ben de seviyorum ama sinir ediyorlar bazen işte böyle :/

      Sil
  21. İyi okumalar. Ama bence bu şikayetini bildir mutlaka siteye.

    YanıtlaSil
  22. İyi okumalar canım kargolar da boyle sorunlar olabiliyor ne yazikki ptt kitap 'tan alışveriş yapmıştım çok memnun kaldım sana da tavsiye ederim fiyatlarda gayet uygun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, maalesef olabiliyor evet :( ptt kitap denemedim hiç ama bi deniycem :)

      Sil
  23. Yine okumadığım kitaplar :D Kargonun öyle gelmesi çok sinir bozucu cidden, ben bile buradan asileştim. :D edu uzantılı maillere indirim yaptığını bilmiyordum, ben de değiştireyim bari :D İyi okumalar diliyorum :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi bi de bana sor :/ yeni başladı kampanya galiba ben de sonradan değiştirdim :)

      Sil
  24. Keyifli okumalar. Kitap seçimlerinizi beğendim bu arada :)

    YanıtlaSil
  25. Kitaplarımı buradan almıyorum ben çünkü iki kere öyle bir şey yaptım ve ikisinde de hasarlı ürün durumuyla karşılaştım artı bir muhatap da bulamadım kendime o yüzden tekrar bir şans vermek gibi de bir niyetim yok :D
    Kırmızı Saçlı Kadın'ı çok merak ediyorum ama onu biraz daha sonraya bırakıyorum nedensizce. :D Mucize'ye yorumunu çoook merak ediyorum ben çok sevmiştim. Keyifli okumalar blogcanım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. belki sen de çok okunuyo diye okumak istemiyorsundur şimdilik :D mucizeyi çok sevicem gibi hissediyorum ama bakalım elimdeki bi bitse başlıycam da :D

      Sil
  26. Verilen bir siparişin gecikmesi insanın sinirlerini bozuyor haklısınız. Bir de böyle açılmış bir paket yakışmıyor bu ciddi bildiğimiz kurumlara. Ama kitaplarınız çok güzel özellikle Orhan Pamuk'un bu son kitabını merak ediyorum. İyi okumalar size.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen öyle.. çok teşekkürlerr ben de çok merak ediyorum :)

      Sil
  27. Mucize, enfes bir kitaptır :) çok sevimli, tebessüm ettirip aynı zamanda hüzünlendiren bir kitap. Diğerlerini okumadığım için yorum yapamayacağım maalesef. Kitapyurdu'na değinirsem de, acayip muzdarip olduğum bir alışveriş sitesi diyebilirim. Hatta o kadar ki yeminim var :D her neyse, keyifli okumalar sana <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. baya sorun yaşayan varmış yaa. mucizeden ben de çok umutluyum bakalım :)

      Sil
  28. yeni kitap kokusundan güzel şeyler o kadar az ki , keyifle oku , :D

    YanıtlaSil
  29. Olsun işte ne güzel kitap okumak... :)

    YanıtlaSil
  30. mucize nasıl bişiymiş bi fikir verseneee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yüzü doğuştan deforme bi miniğin hikayesini anlatıyor deepcim. daha okumadım ya tek bildiğim bu :)

      Sil
  31. İyi okumalar öncelikle:) Kitapyurdu alışverişlerimde hiç böyle bir sıkıntı çekmemiştim, hatta kargolama konusunda güvendiğim bir site, bu yüzden çok şaşırdım doğrusu.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sıkıntı çekmeyenler de varmış sevindirici :) yani normalde benim de güvenebileceğim bir site ama ne yazık ki artık biraz temkinliyim

      Sil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri