UFAK BİR 2018 MUHASEBESİ

Bi Poşet Kitap | 22:28 |

2018 biterken oturup bir yılı şöyle film şeridi gibi bir gözlerimin önünden geçirince ufak da olsa bir teşekkürü borç bildim 2018'e ve kendime. 

Aslında kendimden çokça bunaldığım ve sürekli bütün hayatımı ve yaptığım en ufak hataları bile her gün defalarca yüzüme vuran ve tüm bu olayları düşünmeye bir an bile es vermeyen beynimle ne yapacağımı bilemez bir haldeydim senenin başında. Neyse ki çok geç olmadan, ocak ayının sonlarında Elizabeth Lombardo ve Kendini Aş! kitabının hayatıma girmesiyle, belki de biraz da değişime çoktan hazır olduğumdan, hayatımda bir şeyler değişmeye başladı ve şimdi o eski hallerimi hatırlamak bile o kadar uzun zaman önceymiş gibi hissettiriyor ki..

Sonra mart ayı gibi 40 Sabah Erken Kalk olayını denedim ve aslında kendime verdiğim bir sözü ilk defa tutarak ve tabi o dönemlerde okuduğum Ustalık Gerektiren Kafaya Takmama Sanatı kitabının da gazıyla başardım da. Hatta Ramazan ayına kadar sürdürdüm bu erken kalkma olayını; fakat Ramazan ayında açlık süremi azaltabilmek adına işe gitme saatime en yakın zamanda uyanmaya başlamamla sabahları etrafta kuş seslerinden başka sesin olmadığı o huzurlu saatleri de geride bırakmış oldum. 1-2 saat de olsa tamamen kendine vakit ayırabilmek insana öyle iyi hissettiriyor ki, sık sık o günlerimi özler ve erken kalkma videoları izlerken buluyorum kendimi hala. 

Temmuz sonlarında geçmiş yıllarda defalarca deneyip en fazla 3 ay sürdürebildiğim şekersiz yaşam serüvenine başladım. Bu kez 158. günüme ulaşmayı başardım ve devam ediyorum da. Şekersiz yaşam sayesinde kendi yaptığım ekmeğin mis kokusunu deneyimleme şansı da buldum ve kendi ekmeğimi yapmak aslında hayat boyu arzu ettiğim öyle bir şeydi ki, buraya yazmadan geçemezdim.

Ekim ayında çocukluk hayalime kavuşup avukatlık ruhsatımı aldım. Çocukluğu sıkıntılı kadınları dinlemekle ve bir çeşit kahramanlık duygusuyla "merak etmeyin ben büyüyünce boşanma avukatı olacağım hepinizi boşayacağım" vaatleriyle geçen bendeniz, boşanmakla her şeyin çözülmediğini henüz bilmediğim yaşlardaydım tabi o zamanlar. Bu öyle bir şey ki çocukluk hayalinize ulaştığınızda her şey mümkünmüş gibi hissediyorsunuz artık, her şey gerçek olabilirmiş gibi. Ve hayal kurmayı çoktan unutmuş olsanız da koca bir hayalperest oluveriyorsunuz yine aniden. Her gün işe giderken "bu gerçek mi ya" diyorum "resmen hayalimin içinde yaşıyorum!". Ve duruşma salonuna her girişimde o kadar emin oluyorum ki yerimden; "ben savunmayı seçiyorum" diyorum "benim yerim burası."

Ve böylece koca bir yılı kendimi geliştirme, kendim için bir şeyler yapabilme açlığıyla geçirdim.  Gilmore Girls izledim, Friends izledim kafamı boşaltmak istediğim anlarda. İnsanları oldukları gibi kabul edebilmeyi, dostluğu öğrettiler bana. This is Us izledim soğuk kış günü üstümde sıcacık battaniyem ve elimde kahvem varmış gibi sıcacık bir duyguyla. Aynı anda bir kurgu bir kurgu dışı kitap okuma alışkanlığı edindim mesela son zamanlarda bir de. Bu öyle bir şey ki aynı anda 2 kitap okuyor olmadan rahat edemez hale geliyorsunuz. Kurgu dışı olanı genelde sabahları okuyorum, hala işe gitmeden yarım saat de olsa bir kahve içecek, bir kitap okuyacak zaman kazandırmaya çalışıyorum kendime, kurgu olanı ise akşamları okumaya çalışıyorum. Gerçi bu durum kitap bitirme konusunda bana çok da yardımcı olmuyor. Evet, bu yıl da 50 kitap okuma hedefime ulaşamayıp 22 kitapta kalakaldım itiraf ediyorum. 2019'da ilk defa kendime yeni yıl hedefi koyup "her hafta bir kitap" dedim bakalım belki bu yıla :)

2019'da yazmaya olan küskünlüğümden kurtulmak istiyorum bir de. Okuma yazmayı öğrenmemle hikayeler yazmaya başlayan bir ben için yıllardır kalem tutmamak öyle çok şey, öyle çok öykü biriktiriyor ki içimde bazen taşıyamaz oluyorum. Yine de yazamıyorum işte, umarım bu yıl başarabilirim.

Ha bir de blogu bu kadar ihmal etmemek de yeni yıl hedeflerim arasında. 

Sanırım benden bu kadar. 2019'da hepimize verimli ve musmutlu koca bir yıl diliyorum.  

Hoşçakalın!😊

21 yorum:

  1. İradeli bir yıl olmuş 2018, darısı 2019un başına :) Çocukluk hayalini gerçekleştirmen ne güzel. Benim hiç olmadığı için eksikliğini hissederim hep.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, hepimiz için iradeli ve bol hayalli bir yıl olsun o zaman 2019 :)

      Sil
  2. Az da olsa sürekli okumak iyidir..

    YanıtlaSil
  3. 5 kitapsa çabuk toparlanır :) çok teşekkürler, hepimiz için verimli bi yıl olsun :)

    YanıtlaSil
  4. Kendiniz ile ilgili kararlar alip uygulamaniz super bir sey. Ben bir seyleri devam ettirme konusunda cok sıkıntılıyım. Yazdiginiz kitaplari okumayi dusunuyordum zaten. Simdi biraz daha istegim artti. Guzel bir sene gecirnenizi dilerim. :) Bence de daha cok yazi yazin. Guzel bir blog.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, aslında ben de bu 2018'e kadar bilhassa kendime verdiğim sözleri tutma konusunda kendimi sabote ediyordum ama şükür ki bu yıl öyle olmadı :) umarım yeni yıl hepimize uygulayabildiğimiz yeni kararlarla ve mutluluklarla gelir :)

      Sil
  5. İnsanın işini severek yapması ne güzel bir şey. Yazıda en çok dikkatimi çeken bu oldu. Huzurla devamını diliyorum. İyi yıllar...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, gerçekten şanslı hissediyorum bu konuda. musmutlu yıllar :)

      Sil
  6. Hayallerindeki mesleğe kavuşmuş olman çok güzel, gerçekten işini severek yapan insanlar olarak nesliniz bir hayli tükenmekte :)))
    Erken kalkma olayı çok imrendiğim ama gerçekleştirebileceğime inanmadığım bir şey :D Dediğin gibi erkenden kalkıp huzurla okuyup bir şeyler içmek çok güzel olurdu oysa ama kahrolası uyku da çok tatlı geliyor sabahları :D
    Umarım 2019 yılında da huzurlu, mutlu ve sağlıklı geçer :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben yılların gece insanı olarak başardıysam sen de başarabilirsin :D insan bir kere alışınca başka türlü yapamıyor zaten hep erken kalkmayı özlüyor :) çok teşekkürler, umarım hepimiz için musmutlu bir yıl olur :)

      Sil
  7. 2019 hedeflerinin gerçek olduğu bol okumamı bir yıl olsun

    YanıtlaSil
  8. forumda türkçe mesaj kovalamanın faydaları :D bir güzel blog daha keşfettim en yakın zamanda hepsini okuyacağım, şimdilik by

    YanıtlaSil
  9. Ah Poşet! Bloguna o kadar çok girdim çıktım ki bir ses, bir soluk duyabilir miyim diye. Nihayet buradasın :) Öncelikle fotoğraftaki fincanın bizim evimizde de olduğunu ve bunun beni eski günlerime götürerek bir parça duygulandırdığını itiraf etmeliyim...

    Kendini geliştirmek için attığın adımları takdire şayan buluyorum. 158 gün. Dile kolay! Ben de bu gün itibariyle şekersiz 10. günümdeyim. Bakalım kısmet daha nicelerine. Erken kalkmak da gerçekten müthiş bir şey fakat uykucu kişiliğim nedeniyle henüz bu yola adım atabilmiş değilim.

    Hayallerini süsleyen mesleğe başlamış olman çok güzel. Düşününce hepimiz bir miktar yol almışız hayatta. Bu değerlendirmeyi yaparken uzaklara, 2015'lere falan dalıp gitmedim değil. Belki bir gün, bir duruşma salonunda yollarımız kesişir ve bir fincan kahve eşliğinde sohbet etme fırsatı yakalarız birlikte :)

    Mektup tadındaki yorumuma son verirken, uzun zamandır konuşmadığım bir arkadaştan haber almak, her şeyin yolunda olduğunu bilmek bana iyi geldi, bunu bilmeni istedim. Ve hayat bir noktadan sonra, bir çok sorumluluk ve sosyal kalıp dolayısıyla olmasını umduğumuz gibi, o kadar renkli ve sıra dışı şekilde akmıyor. Hayat renkli boya kalemlerimizle minik detaylar eklemek ise bize düşüyor. Kendin için bir şeyler yapmaktan, mutluluğa fırsat oluşturmak için emek harcamaktan hiçbir zaman vazgeçme. İyi bir hukukçu olduğuna, daha pek çok başarıya imza atacağına inancım tam. Demek istediğim, seni mutlu eden, besleyen kanalları da ihmal etme.

    Poşet poşet kitap hediye alacağın ve okuyacağın bir yıl olsun 2019. Sevgilerimle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. burası ana ocağı gibi nereye gidersen git vazgeçemeyeceğin bir yer galiba, dönüp dolaşıp kendimizi buralarda buluyoruz yine baksana :) fincan annemin çeyizinden, sonunda Elizabeth'in evimize teşrif etmeyeceğine inandırıp kullanıma açabildik :D

      Seni geçmişten gelen gerçek bir dostum gibi gördüğümden olsa gerek, bir gün bir yerlerde gerçekten tanışıp konuşacağımıza inanıyorum ben de içtenlikle :)

      O kadar güzel yazmışsın ki dönüp dönüp tekrar okuyacağım hayat tavsiyeleri olarak kalsın bunlar burda, başka ne diyeceğimi bilemiyorum çünkü :)

      Sana da musmutlu, bol kitaplı bir 2019 diliyorum (sanırım mektuplaşmaya ihtiyacımız var :D)

      Sil
  10. 2018 senin için güzel geçmiş gibi. Özellikle istediğin mesleğe kavuşmanı ve şekeri hayatından çıkarmanı gıptayla okudum. Umarım bu istikrarla devam edersin.

    Yeni yılda seni daha çok okuyabilmek dileğiyle. İyi seneler, sevgiler :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler, umarım yeni yıl da hepimiz için güzel geçer :)

      Sil
  11. Şeker diyetine bu kadar güzel devam etmen, sabahları erken kalkmaya kendini alıştırman filan çok güzel Poşet, kararlılığına hayran kaldım. Şeker diyetini ben de denedim geçen sene ve bir ay devam edebildim, Ramazan gelince bırakmak zorunda kaldım. Yine de o bir ayda kendimde olan değişikliği gördükten sonra şekerin hayatımda neleri olumsuz etkilediğini çok iyi anladım. Ben de bir daha bırakıp bir daha başlamamak istiyorum. Erken kalkmak mevzusu da çok istediğim ama bir türlü uygulamaya geçiremediğim bir şey. Şekerle de biraz ilgisi var aslında, halsizlik, uykululuk halinin. Şekersiz daha dinç oluyor insan... Benim de yeni yıl dileklerim arasında blogumu ihmal etmemek, yazmaya devam etmek var. Bir de daha çok okumak, daha doğrusu istediğim kitapları okumayı ertelememek... 2019 hepimiz için her açıdan güzel bir yıl olur inşallah. Sevgilerimle Poşet! ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Erken kalkma olayının şekerle kesinlikle ilgisi var, gerçi ben o dönemler şekeri bırakmış değildim ama zaman zaman düşünüyorum keşke o dönemde bırakmış olsaydım belki daha kolay olurdu diye. Tekrar denemeye çalışıyorum gerçi izlenimlerimi paylaşırım becerebilirsem :D bol kitaplı, boll bloglu bir yıl diliyorum o zaman bizee :)

      Sil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri