ŞUBAT RAPORU 2018

Bi Poşet Kitap | 14:16 |
Şubat raporumu ancak mart ortasında yayınlayabiliyorum evet, öyle bir miskinlik var ki üzerimde hiçbir şey yapasım yok. Nitekim Şubat ayı da tam bir reading slump ayı oldu ve yalnızca 2 kitap okumama rağmen utanmadan yazıyorum hala 😄 Bu ay sanırım bir şey okuyamadıkça kendimi filme, diziye vermişim ve 10 film izleyip 1 de dizi bitirmişim.

Gelelim bu ay okuduklarımaa..

Kitaplar hakkında ayrıntılı yoruma, başlıklarına tıklayarak ulaşabilirsiniz :)

-Bülbülü Öldürmek - Harper Lee:

Uzun zamandır kitaplığımda bekleyen ve her göz göze gelişimizde hala okumadığım için utanç duyduğum bu kitabı sonunda Kış Okuma Şenliği vesilesiyle bitirmiş bulundum. Bana unutulmaz karakterler veren, çok sevdiğim bir kitap oldu kendisi. Tespih Ağacının Gölgesinde' yi ise okumaya korkuyorum hala, çünkü Bülbülü Öldürmek'ten aldığım bu tadı kaybetmekten korkuyorum. İkisinin de seveni ayrı tabii, bakalım.

-Kurtulan Kızlar - Riley Sager:

Bu kitaptan sonra resmen sadece gerilim kitabı okumak, korku-gerilim-polisiye türü filmler izlemek istiyorum. Öyle özlemişim bu türü. Ve sanırım tadı damağımda kaldı kitabın, Sherlock Holmes serisi falan aldım anca paklar diye 😄 Kısacası gerilimseverlere veya uzun zamandır gerilim okumayıp nereden başlayacağını bilemeyenlere tavsiyemdir.

Bu ayın favori kitabını seçmek çok zor, ikisini de gerçekten çok sevdim. Ama illa bir seçim yapmam gerekirse sanırım Kurtulan Kızlar diyeceğim.

Bu ayın favori kitabı Kurtulan Kızlar oldu.

İzlediklerim:

Film:

-Çavdar Tarlasındaki Asi:

Öneri Makinesinin önerisiyle, Şubat ayımı güzelleştiren filmlerden biri oldu Salinger'in hayatı. Baş ucu kitabı Çavdar Tarlasında Çocuklar olan bir Poşet için izlemesi ayrı bir keyifliydi. Kitapla aramda garip bir bağ olduğunu söyleyebilirim, resmen özlüyorum Holden'ı ve sonunda kendimi yine Çavdar Tarlasında Çocuklar okurken buluyorum bir şekilde. Şu an da elimde Franny ve Zooey var ve okurken aklıma filmdeki sahneler geliyor sık sık, Salinger'i bu kitabı yazarken hayal ediyorum ve kitaba her cümlede daha bir bağlanıyorum. Kısaca önerilir. İlham verici, harika bir film.




-Deliha 2:

Türk komedilerini genelde komik olmak için küfretmek gerekirmiş gibi, pisleşmeden komedi olamazmış gibi lanse edildiğinden sevemiyorum ve gülemiyorum da. Deliha ise sevdiğim komedi karakterlerinden. Hal böyle olunca 2. filmi de dayanamadım sinemada izledim. Bence tam tek başınıza gidip eğlenmelik, mutlu olmalık bir film olmuş. Nitekim ben tam da öyle yaptım. Deliha 2 de böylece şubat ayının sevilenleri arasında yerini aldı.






-Bridget Jones'un Günlüğü:

Bu da tam kız kıza izlemelik film. Gerçi beklentimin biraz altındaydı; ama eğlenceliydi de sevdim. Diğer filmlerini de fırsat buldukça izleyeceğim.







-Şeytan Marka Giyer:

Sürekli bölük pörçük izleyip bir türlü baştan sona tamamlayamadığım bi filmdi bu. Sonunda baştan sona izlemeyi başardım ve tabii ki çok sevdim. Anne Hathaway'in oynadığı ve benim sevmediğim bir film yok ki.. Resmen moral bulmak için bu kadını izliyorum. Hala izlemeyen varsa önerilir.





-Goethe'nin İlk Aşkı:

Bazen otobüs yolculuklarında böyle harikulade filmlere denk gelebiliyor insan. Goethe'nin gençlik yıllarını ve Genç Werther'in Acılarını yazış öyküsünü anlatıyor film. Kitabı içer gibi okumuştum, ortaokul yıllarında bir arkadaşımdan ödünç almıştım. Sonradan kitaplığımda olmasını istediğimden kendime de bir tane aldım ve ara ara bakışıp duruyoruz. Filmi izlerken kitap yanımda olsa anında başlayıp bitirirdim sanıyorum. Kitap normalde de öyküsüyle her elime aldığımda bana acı veriyordu, filmden sonra daha da buruklaştı bu acı. Kısaca çok sevdiğim, hem eğlenip hem hüzünlendiğim bir film oldu kendisi.




-Cebimdeki Yabancı:

İtiraf edeyim normalde gidip izleyeceğim bir film değildi bu. Fakat öyle anlatıldı öyle övülüp edildi ki dedim bir keramet var herhalde. Ve konusuyla da bir çeşit beklenti oluşturdu içimde. Fakat maalesef aradığımı bulamadım. Filmden bana kalan tek şey ilişkilere güvensizlik duygusu 😄






-Patron Mutlu Son İstiyor:

Bu da otobüsün dönüş filmi. Malum otobüslerde film sayısı belli, e Goethe'nin İlk Aşkı hakkımı da gidişte kullanmıştım zaten. Sonra bir dene göreyim Tolga Çevik ve Ezgi Mola aynı filmde! E ben ikisini de çok severim, açtım izledim tabii. Öyle eğlenceli, hoş bir filmdi. Ekstrem bir özelliği yoktu.



-Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi:

Her "ne izlesem" diye googleda dolanırken karşıma çıkan ve yere göğe sığdırılamayan bir filmdi bu da. Sonunda dayanamayıp izlemeye karar verdim. 1999 yapımı bir film ve yapıldığı dönem için güzel bir gençlik filmi olabilir; ama şu an için biraz klişe olduğunu düşünüyorum. Müzikleri hoştu kabul ediyorum. Heath Ledger da çok iyiydi. Bir de Kat karakterini çok sevdim ve sadece onun için çekilmiş, sadece onu anlatan bir film isterdim doğrusu. Ama genel manada ortalama bir film oldu benim için.





-Bülbülü Öldürmek:

Kitabı okur okumaz filmini de izlemek istedim tabii. Filmdeki karakter seçimleri çok iyiydi bence, özellikle de Atticus ve Scout. Onun dışında kitabını tercih ederim, filmi hemen sonrasında izleyince biraz sıkıcı oldu benim için.




-Keşke 30 Olsam:

İşte bu tam böyle evde tek başına depresyon battaniyesinin altına girip izlenecek bir film. Tabii bittiğinde hala depresyonda olmayacaksınız. Öyle tatlı, öyle naif, öyle eğlenceli ki uzun zamandır böyle bir şey izlememiştim. Jennifer Garner'ın performansı bir harikaydı. Sanırım ben bunu Bir Alışverişkoliğin İtirafları'na yaptığım gibi canım sıkıldıkça izlerim 😄






Bu ay o kadar çok sevdiğim film oldu ki seçim yapmak çok zorlaştı. Ama sanırım kalbim Keşke 30 Olsam'dan yana.

Bu ayın favori filmi Keşke 30 Olsam oldu.

Dizi:

-I am not a Robot:

Sanırım şubat ayında çok fazla kişi bu diziyi izledi. Öyle eğlenceli, öyle güzel, zaman zaman da öyle hüzünlüydü ki.. Unutulmazlarım arasına girdi bile. Kore dizilerinin olayın sonunu getirememe ve finalde izleyiciyi memnun edememe handikapından da nasibini almamıştı çok şükür. Keşke bu kadar çabuk bitirmeseydim diye kendime kızıyorum hala. Başrollerin ikisini çok çok sevdim. Yan karakterleri de çok sevdim. Adeta bir fangirl olma yolunda ilerlemekteyim 😄 Hala izlemeyen varsa hiç beklemesin derim.


Bu Ay Spotify'da:





Favori listem Aynı Yaşanmışlıklar... oldu. Sena Şener dinlerken buldum ve %90 tam benim tarzım dediğim şarkılardan oluşan harika bir liste keşfettim böylece. Hazırlayanın ellerine sağlık 😊











Bu ay benden bu kadar 😊

31 yorum:

  1. Kitapta Atticus a aşık olmuştum. İzleyince aşkım katlandı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. SevKoz,
      aynen öyle filmi sırf Atticus'u daha çok görebilmek için izledim sanıyorum :)

      Sil
  2. Neyse ay hayırlısıyla bitmiş ya oda iyi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sunun harikalar diyarı,
      öyle valla önemli olan o :)

      Sil
  3. Çavdar Tarlasındaki Asi'yi bir türlü izleyemedim, siz övdükçe daha da merak ediyorum :) keyifli bir seçki olmuş.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kitaptan Filme,
      kesinlikle önerilir :) seveceğini düşünüyorum :)

      Sil
  4. Film, kitap ve sosyal blog. Ben hiçbir şey yapmama rağmen hala ne film ne kitap okuyorum. Yaşlandım galiba. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ruhsuz Atmaca,
      teveccühünüz efenim :) arada oluyor öyle insan hiçbir şey yapmak istemiyor.

      Sil
    2. Haha benim ara 1 seneye yaklaştı. :)

      Sil
  5. Kurtulan Kızlar'ı merak ettim şimdi not ediyim.Sherlock Holmes almışsın iyi de yapmışsın ama çok beklentiye girmeni tavsiye etmem kitapları dizi ve filmlerinin yanında biraz sönük kalıyorlar ama tabi karakterler için yine de keyifle okunur.Güzel bir ay olmuş darısı Mart'ın başına:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Devrik Cümleler,
      Holmes kitaplarını daha çok beni ara ara reading slumptan kurtarır diye aldım, daha doğrusu cebren ve hile ile ablama aldırdım :D suç, polisiye, gerilim vs serpiştirmek iyi oluyor aralara, ama aşırı beklentiye girmememi söylemen iyi olmuş kötü oluyorum sonra :) teşekkürlerr^^

      Sil
  6. Goethe'nin İlk Aşkı merak ettim. Enteresanmış.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yasemin Avun,
      önerilir, kesinlikle çok hoştu :)

      Sil
  7. Süper bir liste olmuş, kendi listemdekileri de (izleyecekler listesi) güncellemiş oldum. Bende de aynı miskinlik var, ayın başında başladığım (ki okumayı çok istediğim) kitabı hala bitiremedim. Çok çabuk geçiyor günler, çok şikayetçiyim :(

    Devil wears Prada çok güzeldi bence de, taaa ne zaman izledim unuttum bile şimdi :D Zamanında izlediğimde, tekrar tekrar izlemiştim. Kadın başrol zeki ve yazmaya düşkün biri olduğu için çok hoşuma gitti sanırım.
    Heath Ledger'ın o filmini de hala bir izleyemedim, çok hayıflanıyorum, ayıp bana :D
    Güzel bir liste olmuş yine :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feri Peri,
      günlerin hızlı geçişi konusunda katılmamak elde değil, adeta beni depresyona sürükleyen bir hızla hem de. Devil wears prada sıkmayacak filmlerden tekrar tekrar izlerim ben de :) gerçi ben bütün Anne Hathaway filmlerini tekrar tekrar izliyorum :D dediğim gibi Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi çok da gerekli gelmedi bana, ama sen seversin belki belli mi olur

      Sil
  8. Ooo kızımız bu ay çok okumamış ama gerçekten çok izlemiş 😂😂

    YanıtlaSil
  9. Bülbülü Öldürmek en sevdiğim kitaplardandır. Tesbih Ağacının Gölgesinde'yi seninle aynı sebepten okumadım , okumayı da düşünmüyorum . Gregory Peck tam bir Atticus :)

    Keşke Otuz Olsam karşılaştıkça izlediklerimden. Gerçekten çok güzel :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Handan,
      sırf Gregory Peck sahneleri için bile izlenir yaşamış adam :)

      Sil
  10. oldukça dolu dolu bir ay olmuş :D daim olsun

    YanıtlaSil
  11. Filmlerde genelde bir romantik komedi havası hakim, çoğu izlediğim filmler dediğin gibi tam battaniye altında düşünmeden izlenilecek filmler 😊 Salinger’in Franny ve Zooey’sine ben başlayamadım hala, Murphy okuyorum Beckett’ten şu an 😀. Filmi sevmene de çok sevindim ❤️. Goethe’nin Faust’u en merak ettiğim eseri, onu da yakın zamanda okumayı planlıyorum. Biz Goodreads’te tanışıyor muyuz ya da hesabın var mı poşet?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öneri makinesi,
      şu sıralar depresyon modunda olduğum için romantik komediler tam da ihtiyacım olan şeydi :) Faustu ben de merak ediyorum baya. goodreads hesabım var du bakalım tanışıyor muymuşuz :)

      Sil
  12. Senden Nefret Etmemin 10 Sebebi'ni ben çok sevmiştim. Çok eğlenmiştim. Özellikle I Love You Baby sahnesini arada açar izlerim.

    Bülbülü Öldürmek kitabı bende uzun zamandır okunmayı bekliyor. Bahar okuma şenliği listeme yazdım. Yaz gelmeden okumak ve sonrasında filmini izlemek istiyorum.

    Romantik komedi seviyorsan Cennet Gibi'yi de izleyebilirsin.

    YanıtlaSil
  13. Güzel secimler. Ben delihayi pek sevemedim ama ogullarim cok güldü 😊

    YanıtlaSil
  14. merhabalar... bülbülü öldürmek bir türlü okuyamadıklarımdan...

    YanıtlaSil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri