KİTAP ALIŞVERİŞİ #10

Bi Poşet Kitap | 21:55 |
Merhaba!

Yaklaşık bir buçuk yıldır sürdürmeyi başardığım kitap satın almama kararıma bu alışverişle bir es vermiş bulunmaktayım. Bu durumda idefixin çılgın indirimleri ve BKM Express kullananlara 75 TL ve üzerine 15 TL anında indirim kampanyası da fazlasıyla etkili oldu tabii. Murakami ve Hasan Ali Toptaş - Yalnızlıklar hariç toplam 84,04 TL tuttu. Oldukça karlı bir alışveriş olduğu kanaatindeyim, üstelik oldukça hızlı ve hasarsız bir gönderi oldu. Sabitfikir de bonusu oldu😊

Bu alışveriş biraz uzun zamandır okumak istediğim kitap ve yazarların karması, biraz da öneri alışverişi kıvamında...Hepsini okumak için sabırsızlanıyorum 🙈

Gelelim aldıklarıma:

Nermin Yıldırım'ı Unutma Dersleri'nden sonra okuma fırsatım olmamıştı, dilini de baya baya özlemiştim, hemen sepete ekleyiverdim. Paul Auster ise uzun zamandır okumak isteyip bir türlü nereden başlayacağımı bilemediğim yazarlardandı. Başlangıç olarak bu kitabı seçmemdeki etken Gül Özdemir'in Auster'ın Timbuktusunu anlatırken Auster'dan ilk olarak Şans Müziğini okuyup çok beğendiğini ve başlangıç için iyi bir kitap olduğunu söylemiş olmasıydı. Gül'ün yazısına şuradan ulaşabilirsiniz. Franny ve Zooey ise, iflah olmaz bir Çavdar Tarlasında Çocuklar hayranı olarak, bir kitabına aşık olduğum yazarın diğer kitaplarını okuma fobimden mütevellit bu zamana kadar almadıklarımdandı. Fakat Holden'ı o kadar özlüyorum ki.. Sürekli alıp alıp altı çizili satırları okuyorum. Sonunda daha fazla Salinger okuma vaktimin geldiğine inandım. Kitabı aldıktan sonra da tesadüfen onerimakinesi 'nin Salinger'in hayatını anlatan Çavdar Tarlasındaki Asi film yorumuna denk geldim ve filmi izlediğimde de Franny ve Zooey'i almış olduğum için bir kez daha sevindim. Yoksa duramayıp bir alışveriş daha yapabilirdim 😁

Günden Kalanlar'ı tamamen rastgele seçtim aslında. Bu alışverişte herhangi bir Kazuo Ishiguro kitabı almayı aklıma koymuştum ve başlangıç olarak Günden Kalanlar'ı seçtim kendime. Başlangıç için iyi bir kitap mı, bana yazarsanız sevinirim. Bitik Adam ve Uyuyan Adam ise uzun zamandır merak ettiğim  sınıfına giren kitaplardandı; ama bu alışveriş için aklıma getirenler aycati ile Kitap Eylemi ve onların güzel yorumları oldu.

Ses ve Öfke yine merak ettiklerimdendi; gerçi yorumlarını okuyunca biraz kararsız kaldım, ya çok seviliyor ya da hiç sevilmiyor. Ama içimden bir ses seveceğimi söyledi ve aldım. Fındık Kabuğu sepete son anda girenlerden. Ian McEwan'ı Çocuk Yasasıyla tanıyıp çok sevmiştim, geçenlerde Şule Uzundere'nin Fındık Kabuğu yorumuna denk gelince bu kitaptan haberdar oldum ve yine konusuyla fena halde ilgimi çektiğinden hemen sepete giriverdi.

Bu iki kitabı önceki 8 kitaptan farklı alışverişlerde aldım, instagramdan takip edenler zaten konuya vâkıflar, hikayelerimde paylaşmıştım; ama yeri gelmişken buraya da ekleyeyim dedim. Geçenlerde yine bir gün idefixte gezerken seçili Murakami kitaplarının 9.90 olduğunu gördüm ve tabii ki bir Murakami hayranı olarak adeta saldırıya geçtim 😁 Hem İngilizce, hem ciltli, hem Murakami, hem de elimde olmayan bir kitabı. Daha ne olabilirdi ki.. Gerçekten muazzam bir baskısı var, kitaplığımın incileri arasına girdi bile çabucak. Yalnızlıklar ise dün kendimle çıktığım randevu sırasında kitapçıda dikkatimi çekti "Yalnızlık alıp karşına kendini, / öteki kendinlerle konuşmaktır. / Bakışmaktır öteki kendinlerle; / dövüşmektir." yazıyordu arka kapakta. Bütün günü kendisiyle kahve içip, alışverişe çıkmış, sonra da yetinmeyip sinemaya gitmiş biri için gün ancak böyle bitebilir dedim ve aldım 😁 Öyle melankolik bir havada falan değildim ama yanlış olmasın, en çok kendimle takılmayı seviyorum sanırım, iyi geliyor 😊

Hepsi zaten uzunca zamandır aklımı kurcalayan kitap/yazarlar olduğu için sanki hepsini çok sevecekmişim gibi geliyor. 😊

Şimdilik son durum bu.😇

35 yorum:

  1. Her biri birbirinden güzel kitaplar! Murakami'nin bu kitabını merak ettim açıkçası :-) Şimdiden iyi okumalar!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürler, hepsi için çok heyecanlıyım :)

      Sil
  2. Bahsettiğin ilk üç kitaptan, Auster'ın benim de yanlış hatırlamıyorsam ilk okuduğum kitabıydı ve çok sevmiştim :). Franny ve Zooey benim de elimde, okumak için sırasını bekliyor :). Yıldırım da alışveriş sepetime sürekli girip çıkan bir yazar, umarım yakında alıp okurum :).

    Ishiguro'nun Beni Asla Bırakma'sını okudum, güzeldi ve bu kitabın da güzel olduğunu duydum, okuma listemde. Uyuyan Adam ve Bitik Adam'da ilgi çekici kitaplar.

    Sonuç olarak kitaplar bana o kadar tanıdık ve yakın ki kendim alışveriş yapmış gibiyim :). Umarım hepsini keyifle okur bizimle de paylaşırsın :). Ayrıca bir buçuk yıl çok uzun bir ara çok iyi dayanmışsın :). Ben de şu an kitap seçiyorum çok istediğim kitaplar var onları alacağım :). Keyifli okumalar :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nermin Yıldırımdan Unutma Derslerini öneririm o zaman :) Beni Asla Bırakma da feci halde merak ettiklerimden, hatta ikisinin arasında kalıp en son bunu aldım. çok teşekkür ediyorum, kitap zevklerimiz benzer desene :)

      Sil
  3. Güzel okumalar dilerim, bence de karlı olmuş :D

    YanıtlaSil
  4. Tezden sonra kitap okuyamıyorum. :D Görünce gıpta ile bakıyorum. :)

    YanıtlaSil
  5. Öncelikle hayırlı uğurlu olsun güzel günlerde okuman dileğiyle. Bu kitapların içinden sadece haruki murakami'nin başka bir kitabını okumuştum ve dili çok güzeldi konusu çok güzeldi. İnşallah hepsini beğenirsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürlerr murakami adını yazsa beğeniyorum zaten genelde o yüzden ona şüphem yok :)

      Sil
  6. Kitap görmek çok güzel... :)

    Benim de okuyacağım çok kitap var, hafta sonu başlayıp bitiririm diye umuyorum hepsini. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. şu sıralar nedense bi okuyamama durumu içindeyim ben de. kolay gelsin bize o zaman :)

      Sil
  7. Şans Müziği'ni seçmene çok sevindim umuyorum sen de benim aldığım tadı alırsın okurken, yorumunu merakla bekleyeceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şans Müziğinden sonra başka kitaplarından tatmin olmak zor olacak gibi görünüyor yorumlardan ama deneyelim bakalım :)

      Sil
  8. Vay be ilk kez tavsiye ettiğim bir kitabın bu kadar çabuk alındığını gördüm :-)Yine de dediğim gibi beklentini yükseltme çünkü yazarın Çocuk Yasası daha çok sevilmiş.

    Elimde okunmayı bekleyen çooook kitap olduğu için böyle toplu kitap alışverişlerini uzun zaman yapmayacağım. Sadece Kitap Yurdu'ndaki ekstra %5 indirimimi kaybetmemek için aylık 40 liralık kitap alıyorum. O da 3-4 kitap yapıyor. Nefsimi köreltiyorum işte.

    Ses ve Öfke ile Dokunmadan benim de okumak istediklerimden.Çok güzel kitaplar almışsın. Hepsini keyifle okursun umarım :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah tam sepet oluştururken denk geldiği için ekleyiverdim ve cidden ilgimi çekti :) çok teşekkürler, bi kere başlayınca aldıkça alası geliyor insanın gerçekten, durduramıyor kendini :D

      Sil
  9. Keyifle oku her birini. Cnr kitap fuarına kadar bu orucu bozmayacağım 👍🏻😊

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürlerr ve kitap orucunu korumada başarılarr :D

      Sil
    2. Bu arada ben kendime bu sözü verip verip bozuyorum ama bu çok gizli bir bilgi :)

      Sil
  10. Merhaba!Sizi Kağıt Salıncak,Kitap Eylemi,Diary oh Melly bloglarında yorum yapınca gördüm,blogunuz çok güzelmiş.Beni ziyaret edin beğenipte takip etmeye değer bulursanız çok mutlu olurum:)Ayrıca Murakami'nin kitabını İngilizce almışsınız valla tebrikler;) Sevgiler:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhaba, hepsi severek takip ettiğim bloglar gerçekten :) teşekkür ederimm :)

      Sil
  11. Keyifli okumaların olsun. Kitap almak gibisi var mı:)))

    YanıtlaSil
  12. müthiş alışveriş olmuş buuu. franny okudum çok ilginç. işiguro süper yazaar :) aldıkların çok iyi yaa. ewan okudum ama başka kitabını, ingiliz yazarları seviyom zaten, ian banks de iyi. auster zaten iyi. bi deeee, nermin yıldırım hiç okumadım ama ben de istiyom okuycaaam :) son zamanlarda gördüğüm en iyi alışveriş buuu :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. huhhuu teşekkürler deepcim ben de çok sevdim hepsini hala bakışıp gülüşüyoruz :)

      Sil
  13. Hepsi çok güzel kitaplar ccanım.Yorumlarını merak ediyorum .
    Bu arada blogunu yeni keşfettim.
    Banada beklerim sevgiler 😍

    YanıtlaSil
  14. ooo süper kitaplarmış ki, dokunmadan benim de okunacalarım arasında hatta gözüme gözüme batmakta :D keyifli okumaların olsun :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler canısım :) Nermin Yıldırım bu, kara reading slump günlerime saklarım herhalde :D

      Sil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri