YAYINEVLERİ MİMİ

Bi Poşet Kitap | 17:31 |
Merhaba!
Mim yapmayalı uzun zaman oldu çok heyecanlıyımm :) Bu mimi de çok sevmiştim ama kimse beni mimlemiyor unutuldum herhalde diye üzülüyordum. Sonra sağolsun Kağıt Salıncak beni mimlemiş, çok mutlu oldum. Sonra da Kore Fenomeni mimledi ve dedim artık yap şu mimi kızım :) İkisine de çok teşekkür ediyoruum :) Hadi başlayalımm:
 
 


 
1-En sevdiğiniz yayınevi hangisi ?

Bu çok zor bi soru olmuş cidden. Bu yüzden tek bir yayınevi ismi veremeyeceğim. Ama en güvendiğim yayınevlerini listeleyebilirim:
-Can Yayınları
-İş Bankası Kültür Yayınları
-Yapı Kredi Yayınları
-İletişim Yayınları
-Metis Yayınları
Bu yayınevlerinden çıkmış kitapları her zaman içim rahat bir şekilde alabilirim :) Ama sanırım mimin kalan kısmı YKY ağırlıklı olacak :)

2-Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitabı kısaca yorumlayın.
Ne yorumlasam ne yorumlasam diye bunun için de kara kara düşünürdüm herhalde günlerce. Ama Neşeli Kitap Vagonu sağolsun bana bugün Çavdar Tarlasında Çocuklar’ı hatırlattı ve ben de Holden’ı ne kadar özlediğimi fark edip biraz ondan bahsetmek istedim.
Çavdar Tarlasında Çocuklar, okuyanların ya çok sevip ya da hiç sevmediği kitaplardan. Ben bu kez çok sevenler tarafındayım. Kitap lise çağında ergen bir çocuğumuzun (Holden) ağzından anlatılıyor ve dolayısıyla onların konuşma tarzıyla yazıldığı için fazlasıyla argo içeriyor. Ama bu beni rahatsız etmedi çünkü olması gereken de buydu. O yaşlarda bir çocuğun hele de öyle yetişmiş bir çocuğun muazzam bir dille konuşmasını bekleyemezsiniz. Ayrıca yazar birçok otobiyografik ögeyi de kitabın içinde bir yerlere yedirmişti. Bu yüzden önce yazar hakkında birkaç araştırma yapıp sonra okursanız daha fazla zevk alacaksınızdır.
Bir de kitap ilerledikçe o umursamaz, o amaçsız çocuğun içinde aslında nasıl güzel bir insan olduğunu görüyorsunuz. Hele de kitaba ismini veren ayrıntıyı okuduğunuzda..
Umarım siz de bu kitabı seven tarafta olursunuz :)

3- Bu yayınevinden okuduğunuz bir kitaptan bir söz yazın.
Çavdar Tarlasında Çocuklar’da altını çizdiğim milyon tane cümleden şunları seçtim. Defalarca elime alıp okuduğum kitaplardan kendisi..
“Bir kitabı okuyup bitirdiğiniz zaman, bunu yazan keşke çok yakın bir arkadaşım olsaydı da, canım her istediğinde onu arayıp konuşabilseydim diyorsanız, o kitap bence gerçekten iyidir.”
“Yemin ederim, ben bir piyanist ya da aktör filan olsaydım ve bu sersemler de benim olağanüstü biri olduğumu düşünselerdi, bu durumdan nefret ederdim. Beni alkışlamalarını bile istemezdim. İnsanlar hep yanlış şeyleri alkışlıyorlar. Ben piyanist olsaydım, gider bir kenefe kapanır, öyle çalardım.”
“Sakın kimseye bir şey anlatmayın. Herkesi özlemeye başlıyorsunuz sonra.”

4-Yazarın başka okuduğunuz ve önerdiğiniz bir kitabı var mı ? Varsa, adı ne ?
Maalesef çok sevdiğim bu yazardan başka kitap okumadım. Bazen böyle yaparım ben, bir şeyi çok sevince öylece hatırladığım gibi kalsın isterim. Başka bir kitabını okursam bu büyü bozulacak diye çok korkarım. Ama kesinlikle okumak istiyorum bir yandan da..

5-Yayınevinden kitap çıkartsanız ve tutmazsa ne hissederdiniz ?
 
Hahah yukardaki alıntıyı boşuna mı seçtim zannediyorsunuz :D İnsanlar hep yanlış şeyleri alkışlıyorlar dostlar.. Elbette benim değerimi de ancak ölünce anlayacaklar diyip egoma ego katardım ben :D


6-Bu yayınevinden almak istediğiniz bir iki kitap hangisi/hangileri ?

Benim gibi bi insana sorulabilecek en yanlış soru :D Dünyadaki bütün kitapları istiyorum, hepsi benim olsun hepsini okuyayım istiyorum yüzlerce binlerce kere okumak istiyorum :) Yine de birkaç tane listeleyeyim :

YKY:

 J.D. Salinger Kitapları

Sabahattin Ali Kitapları

Tezer Özlü Kitapları

40 yorum:

  1. Poşetim kitabın tutulur gibime geliyor sen yazmaya başla :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa ben ne diyom o ne diyo bak :D tutulursa nası ego tatmini yaparım :D

      Sil
  2. Evet bende her halde YKY yi seçerdim, kendime ve kızıma o yayınevinden ağırlıklı kitap seçerim. :)

    YanıtlaSil
  3. Evet ya sonunda yaptın, ben mimlendiğini bildiğim için mimlememiştim, unutulduğun filan yok tabii ki :D Haksızlık ama bir tane seçmen gerekiyordu -_- Şaka bir yana, Çavdar Tarlasında Çocukları hemen not aldım, çok merak ettirdin :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah nası sitem etmişim ama :D inşallah seversin kuzucum :*

      Sil
  4. Çok güzel olmuş ellerine sağlık, benim haaalaa bekliyor.

    YanıtlaSil
  5. Sabahattin Ali ve Tezer Özlü'leri ben de istiyorum, keşke hemen bizim olsa :D

    YanıtlaSil
  6. gün keşke 25 saat olsa :) o kadar birikti ki mimlerim... bende Sabahattin Ali istiyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o fazladan 1 saatte fazladan 1 saat daha uyurdum ben :D

      Sil
  7. Çavdar Tarlasında Çocuklar'a tek kelimeyle bayılmıştım. Ben haddinden fazla sevenler tarafındayım :)

    YanıtlaSil
  8. mrb blogunu yeni keşfettim takipteyim :)

    YanıtlaSil
  9. Ben de büyün kitapları istiyorum, hatta ömrümü bir kitapçıda geçirebilirim :D

    YanıtlaSil
  10. Sabahattin Ali ve Tezer Özlü... Hepsini alma konusunda katılıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahh senın egonu yerım ben o kadarcık ego kadı kızında da olur eheh bırak alkışlamasınlar ilk müşteri burda zaten :D yky ve can yayınevleri azcık daha mı ucuzlatsalar ki bünyesine aldığı kitaplar çok iyi çünkü. bazıları sırf pahalı geliyo diye gidip sahaflardan ilk basımlarını buluyorum :D :D

      Sil
    2. hihihh ama çok tatlısın seen :) aynen ya çok pahalılar, Can Yayınlarının yazın D&R da 5 tl kampanyası oluyor ama, güzel kitaplar da çıkıyor :)

      Sil
  11. Çavdar Tarlasında Çocuklar'ı ben de okumuştum. “Bir kitabı okuyup bitirdiğiniz zaman, bunu yazan keşke çok yakın bir arkadaşım olsaydı da, canım her istediğinde onu arayıp konuşabilseydim diyorsanız, o kitap bence gerçekten iyidir.” cümlesinin ben de altını çizmiştim. Çok doğru bir tespit.

    Gerçekten iyi yayınevlerini tercih etmişsin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok teşekkürlerr :) hatırladıkça gülümsüyorum yaa çok güzel bi kitaptı :)

      Sil
  12. İstediğin kitapları inşallah en kısa sürede alırsın :)

    YanıtlaSil
  13. çavdar tarlasındaki çocuklar'ın bir tane daha çevirisi var ve o da nefis bak onu da okusana. "gönülçelen". bizde o isimle tanınmış o kitap aslında. can yayınlarından o versiyonu. yky ben de çok seviyom. salingerin öyküleri de güzel yaaa okursun işte. tezer özlü ise biricik o. çocukluğun soğuk geceleri ile başla bak. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. eveeet onu da biliyorum ama okumadım o versiyonunu :) tammam zaten en merak ettiğim o :)

      Sil
  14. Ne güzel yazmışsınız yayın evleri listesi güzel hele de yapınkredi ve iş bankası gibi temel sanat Kitaplarını basan yayınlar benim de ilgimi çekiyor. Yalnız ben klasik yayınlarında takıldım romanlarla pek aram iyi degıl galiba. Taktım kafaya evdekilerin birnkısmını bitirmeden romanlara dalmak yok ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de bi ara öyleydim ama romanlara sardırınca da diğerlerini okuyamıyorsun :)

      Sil
  15. Ayyy poşetim bi dürtseydin ya beni, bu hafta ful bi telaş bi yoğunluk ardından mekan değişikliği derken pek gezemedim ki, geç kaldım :(
    Çok güzel yazmışsın ki ama!!! şu altı çizili olmayan cümleleri merak ettim, yazdım ki kitabı ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. olsuunn geldin ya :) kitabı okumalısın bence de, herkes okumalı hatta :) bakalım sen sevenlerden mi gereksiz bulanlardan mı olacaksın :)

      Sil
  16. Posetttt tekrar mimlendinnn bloğa ugrarmisin:)

    YanıtlaSil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri