OUR TİMES FİLM YORUMU

Bi Poşet Kitap | 17:55 |
 
Merhaba!
 
Şu 3 gündür kendimi filmlere verdim, kitaplar konusunda reading slump illetine yakalanınca filmlerle bari telafi edeyim dedim durumu :)
 
Dün yine blog blog gezip ne var ne yok diye bakarken Nana Happy'nin blogundaki film incelemesine rastladım. Tam da böyle bi lise, aşk temalı film izlemek istediğim bir zamanda o inceleme bana çok iyi geldi, bugün de hemen oturup izledim. Nana'nın incelemesine şuradan ulaşabilirsiniz :)
 
Ben böyle zaman zaman lise yıllarımı özleyip lise temalı dizi/filmlere sardırıyorum. Sanırım o zamanlar her şey bi başka güzeldi. Orada yaşadığım dostluğu bir daha dünyanın hiçbir yerinde yaşayabileceğimi sanmıyorum. Orda bulduğum samimiyeti, sırdaşlığı da..
 
Tabii lise yıllarında "şu okul artık bi bitse yemin ediyorum hiç özlemiycem" modundaydım ben de. Ha şimdiyi sevmiyor muyum, seviyorum; ama insan yine de özlüyor işte :)
 
Oturup geleceğimiz hakkında milyon tane hayal kurarız. Çok iyi bi işimiz, çok mutlu olduğumuz bi ilişkimiz, her şeyin yolunda olduğu bi hayat düşleriz. İşte filmdeki baş karakterimiz Lin Truly de böyle hayaller kuranlardan. Peki hayatı düşlediği gibi mi olmuştur? İşte bir gün lise dönemlerine ait kutuyu açar ve bizi de lise anılarına götürür.
 
Çirkin olduğu düşünüldüğü için görünmez gibi yaşayan bir kızımızdır; fakat her şey güzellik mi ? Yani çirkin diye aşık olamaz mı, aşk yaşayamaz mı bir insan? Veya kime göre çirkin neye göre çirkin? Özellikle Asya'da bu güzellik, sevimlilik gibi şeyler gereğinden fazla önemseniyor. Ha tabi dünyanın geri kalanında da durum pek farklı değil.
 
Bir de ben olsam hani dizilerde filmlerde falan güzelleşip önceden ona yüz vermeyen adamı kendine aşık eden kadınlar olur ya, bana güzellik için değer verecek adamı ne yapayım deyip tekmeyi basardım ona.
 
Neyse olaylar kızımıza bir lanet mektubunun gelmesiyle başlıyor. Hani şu 3 kişiye göndermezsek soyumuzu kurutacak cinste olanlardan :D Ve sonra hikaye bambaşka bir hal alıyor :) Spoiler vermemek için kendimi zor tutuyorum şu anda :D
 
Neyse, en iyisi sadece şunu söyleyeyim; böyle saf, güzel bir aşk hikayesi izlemek istiyorsanız, lise yıllarınızı özlüyorsanız bu filme bir şans verin :)
 
Favori Sahnelerim:

En en favorim bu :)
 
Burda da pek bi masumlardı :)
 
En hüzünlü sahnelerden :(
 
Burda da odunlukla karışık sevimlilik akıyordu :)
 
SPOİLER RİSKİ:
Son olarak birine bir şey söyleyecekseniz söyleyin arkadaşlar! İnsanoğlunun başına ne geliyorsa bu kendi kafasında bir şeyler kurup karşıdakine söylememesinden geliyor. Ee ne demişler "içinde kalıp kulunç olacağına dışına çıkıp gülünç olsun." En azından içinizde kalıp yıllarca sizi bunaltmaz :)
 
 

29 yorum:

  1. Salam. Bəyəndiyinə çoooox sevindim canım :)) Sənin yazın da çox içdən və gözəl olub. :))

    YanıtlaSil
  2. Nasıl filmdeki kızımız liseye anilarinda geri döndüyse poşetcigim senin yazınin sonundaki "içinde kalıp kulunç olacağına dışına çıkıp gülünç olsun cumlende beni lise yıllarıma götürdü :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah biriniz okuyun da nostalji yapak diye yazdıydım hedefine ulaşmış :D

      Sil
  3. Nostalji yapanlara beni de ekleyin , daha fazla konusmayacagim bu konuda hepimizin iyiliği için :D Anladığım kadarıyla Tayvan filmi , içlerinde güzelleri oluyor , lise konulu film ve dizileri gözüm kapalı izlerim en azından senin de dediğin gibi icimizdeki özlemi giderdigi için ^^ Lise yıllarını güzel gecirmek için güzel arkadaşları olmalı insanın ; benim icin bu 'guzel' arkadaslardan biri oldugu icin teşekkürler posetcigim <3 Bu kadar romantizm yeter sanırım , filmi izlersem tekrar yoruma gelir görüşümü eklerim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yaaa yerim senin romantikliğinii <3 iyi ki varsın ki beybisii :)

      Sil
  4. Liseyi ben de özlüyorum Poşet, keşke geri dönebilsem isteği var bende :D Böyle filmleri ben de seviyorum, listeme alayım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. salıncaaakk okuma şenliğinde kitap kazanmışssın tebrikleeer :) bakalım sen de sevecek misin :)

      Sil
  5. Lise'yi özleyen bir ben değil mişim :) Aklıma okurken lise zamanı mektuplaşmamız geldi koptum. Anlatmazsam içimde kalır arkadaşımla aynı yerde oturuyoruz, bizim sınıftan başka arkadas il dışına mektup yolluyor bizde heves ettik birbirimize haftada bir mektup verıyoduk.

    Abi aynı yerde oturuyoruz bütün gün beraberiz ne diye nasılsın iyi misin diye mektup yazarsın şapşallığıma doymiyim :D

    YanıtlaSil
  6. Bu reading slump biraz Instagram hastalığı gibi sanki? :)

    Ama kitap okumak güzeldir! :)

    sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Ay çok şeker bende bakıyım buna :)

    YanıtlaSil
  8. Hem de çekik çekik ben bunu izlerim ehehe :D

    YanıtlaSil
  9. Ben de iki hafta önce falan romantik film ararken izlemiştim ama tam böyle romantik film manyağı olduğum için hemen atladım izliyeyim diye,filmin bazı kısımlarında gözlerim doldu bazı kısımlarında ise "yaa"ladım resmen.
    Başka romantik film öner bana diyorsan hemen önerilere başlayabilirim *-* Sanırım her dilden romantik filmleri tükettim...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. di mi yaa ben dee :) romantik film önercek birini buldum o zaman desene :)

      Sil
    2. Hemen sen sor ben söyliyeyim :D Tamamiyle romantik film/dizi çekicisiyim.Korelileri bu yüzden seviyorum acayip romantik dizi/film çekiyorlar bir de Tayvanlılar tabii :D

      Sil
    3. bi de çok masum çekiyolar yaa :) en sevdiğin 3 taneyi söyle o zamaan :)

      Sil
  10. Tayvan sanırım bu değil mi? Ay ben konuşmalarına katlanamıyorum ya :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahaha ben de aynı şeyi söylemiştim ama bu öyle değil kulak tırmalamadı :D

      Sil
  11. Çok güzel bir filme benziyor, fırsat bulunca izleyeceğim :))
    Dayanamadım spoilerı da okudum :D Keşle itiraf edebilmek o kadar kolay olsaydı, benim her yanım kulunç tuttu bee :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah sen de haklısın valla ne diyiym :D umarım seversin :*

      Sil
  12. "içinde kalıp kulunç olacağına dışına çıkıp gülünç olsun." Bayıldım bu söze ama uygukaması zor :) Karga ve Kız'ında dediği gibi her yerimiz kulunç :) bloğunuzu Cafe Tigrisin mim etkinliğinde gördüm ve hemen geldim. Sizide sayfamda ağırlamaktan mutluluk duyarım :) sevgilerimle

    kurabiyecimiss.blogspot.com

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahah benim de hayat felsefem olmuş sözlerden biri :D çok mutlu oldum teşekkürlerr :)

      Sil
  13. filmin 55 dk şarkının ismini bilen var mı?

    YanıtlaSil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri