ARALIK RAPORU 2015

Bi Poşet Kitap | 21:13 |


Kitap/Film isimlerine tıklayarak ayrıntılı yorumlamalarıma da erişebilirsiniz :)
Aralık Ayında Okuduklarım:

İlk kitap olan Kurucunun Kızı’ndan sonra heyecanla beklediğim bir devam kitabıydı. Fakat maalesef beni tatmin etmedi.  Akıcılık konusunda gayet iyiydi fakat her şey akıcı olmak değil malum. Daha farklı şeyler olabilirdi kitapta. Sanki bir aceleye getirilmişlik var. Bu serinin böyle bitmesini istemezdim.

Murakami’den okuduğum ilk kitaptı. Uzun zaman merak edip bulduğum ilk kampanyayı bu kitabı almak için değerlendirmiştim çünkü gerçekten çok pahalı. Ama bir o kadar da harika! Fakat bu kitabı herkes sevmeyecektir. Sevenler çok sevecek, sevmeyenler de bir o kadar manasız bulacaktır.

Bu ay beni en çok eğlendiren kitap bu oldu. Canınız sıkıldıkça elinize alıp alıp okuyabileceğiniz türden bir kitaptı. Şu anda bile kitabı nerde görsem yüzümü kocaman bir gülümseme kaplıyor :)



İncecik ama bir o kadar da düşündüren bir kitaptı. H.G. Wells’i tanımak için çok geç kalmışım. “Körler ülkesinde tek gözlü insan” gerçekten “kral” mıdır, doğruluğuna inandığımız her şey mutlak hakikat midir? Merak ediyorsanız okuyun bence :)

Soğuk kış günlerinde içimi ısıtan sıcacık bir masaldı. “Bu manzarayı bütün dünya görseydi, yas evrensel olurdu.” dedirtecek kadar da hüzünlü doluydu bir yandan da. Kendi kafamızda kurduğumuz şeyler nelere yol açabilir bunu gösteriyordu. Diğer Shakespeare kitaplarına göre biraz basit kaçabilen, sonunun farklı olmasını dilediğim bir kitaptı; ama kesinlikle okunmaya değerdi.


Blogger arkadaşımız Mert’in ve Bozbalık serisinin ilk kitabı. İncelememde de belirttiğim gibi, Bozbalık benim huzur bulduğum bir sığınak gibiydi. Bence genç ve yeni yazar önyargısına düşüp kendinizi bu kitaptan mahrum etmeyin. Çünkü Mert gerçekten çok yetenekli! Ve Bozbalık da ucuz aşk romanları merkezi değil, okurken bu kitap 20 yaşında biri tarafından mı yazılmış gerçekten diye düşüneceksiniz.

Bu ay 6 kitap okumuşum, fena bir sayı değil aslında :) Fotoğrafta Sade ve Derin de var evet çünkü yarılamıştım akşama bitiririm nasılsa diye onu da koyarak çektim dün fotoğrafı; ama gece ööyle boş boş oturdum okumadım hiç. Şu sıralar ya durmaksızın okuyorum ya da elime kitap bile alamıyorum :( Ocak raporuna girecek artık napalım :)

Bu ayın favori kitabı (gerçekten seçimde çok zorlanarak) Alper Kamu Cehennem Çiçeği oldu. Gülmeye gerçekten ihtiyacım varmış :)

İzlediklerim:

Kitaplarını çok popüler diye okumadığım ama filmlerini severek takip ettiğim seri :D Ama en kısa zamanda okuyacağım kesinlikle!

Filmi sinemada izlemiştim ve bazı sorunlar da yok değildi. İncelemesini yapmış olduğum için çok fazla derine girmeyeceğim, ayrıntı için başlığı tıklayabilirsiniz :) Ama genel olarak sevdiğim bir filmdi, serinin bitmesi beni gerçekten üzdü. Çok sevdiğim bir dostu özlemek gibi olacak sanırım..

Film Kore Savaşı yıllarında geçiyor. Savaşın insanlara neler yaptığını görüyoruz hep birlikte. Kesinlikle çok etkileyici bir filmdi. Güvenle önerebilirim; ama sizi ağlatabilecek bir film olduğunu da unutmayın!

İlk Star Wars deneyimim olmasına rağmen ben bile eski dostumu görmüş gibi hissettim, heyecanla gittim filme. Bence önceki filmleri izlemeseniz de gidip izleyebilirsiniz. Ama öncesinde hap kıvamında bir bilgi birikimi isterseniz, Bir Münzevinin Heybesi’nin hem eğlenceli hem öğretici yazısına bir göz atabilirsiniz, sanırım filmi izlemeden önce o yazıyı okumuş olsam her şey daha farklı olabilirdi :D
Star Wars hayranlarını çok da tatmin etmeyen, eksikleri olan; ama tüm bunlara rağmen sevmekten de vazgeçemeyeceğimiz bir filmi :)

Bu ayın favori filmi Ode to My Father oldu. Lütfen izleyin ve gelip düşüncelerinizi benimle paylaşın.

Benim için Aralık ayı böyle geçti.. bu kadar bile okuyup izlediğimi düşünmüyordum aslında, bu yüzden Aralık performansımdan memnunum. Peki siz neler okuyup izlediniz?

34 yorum:

  1. Açlık Oyunlarını bir an önce oku, taze bir yorum okuyalım. Ben okuyalı çok oldu o yüzden seriyle ilgili şeyler okumak hoşuma gidiyor, bana seriyi hatırlatıyor. Sözün Değeri'ni çok merak ettim, izleyeceğim mutlaka. Ben bu ay dört kitap okuyabildim, içim yanıyor. Aralık cidden tembellik ayım oldu benim. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. gelecek ay için de ben endişeliyim sınavlardan kafamı kaldırıp okuyamayacağım çok da sanırım :( okuycam inşallah Açlık Oyunlarını ama ne zaman :D Sözün Değeri yorumunu merakla bekliycem :)

      Sil
  2. Iyi okumalar. Ofluoglunun Kitabı'nı merak ediyorum ben de. Filmler de guzel. Alaycı kuşu annemlere gittiğimde dev ekranda yüksek kalite seyrettirmişti abim bana. Tam bir film ve efekt delisıdır. Film izleyemeyen biri olarak ben açlık Oyunları'nın 3. Şunu yok 4. Su muydu iste onu bekliyorum. Günümüzde filmler de dizi gibi oluyor

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. vuu ne güzeldir orda film izlemek :) Ofluoğlu'nun kitabını tavsiye ediyorum :) bu 4. ve son filmdi

      Sil
  3. Maşallah :))) Bu yıl daha güzel ve daha çok şeyler izleyip, okuman dileğiyle .. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ne güzel bir dilek bu hep beraber inşallah çok teşekkürler :)

      Sil
  4. AAAA deeptone nin kitabı mı vardı???? Ya tamam güncellemem sık değil ama niye haberim yok yaaa. Ne yapayım sınav var ona hazırlanırken çok uğraşamıyorum. Ben hemen deep tone ile iletişime geçiyorum... Hooop kaçtım. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk öğrendiğimde ben de bu tepkiyi vermiştim :D sonra 3 kitabı olduğunu öğrendim daha da şok oldum :D

      Sil
    2. Tüh bana üf bana yazık bana
      yav ben niye bu kadar geç katıldım ki buraya
      oooof offf

      Sil
    3. estağfurullah geç olsun güç olmasın :D

      Sil
  5. Ooo maşallah güzel, sağlam bir ay geçirmişsin. Ters Düz'ü merak ediyorum ya. Bloguna bir uğrayayım. Açlık Oyunları. Bem sadece birinci filmini izledim iki ve üçüncü kitapları okudum. Filmini izlemekten zevk almadım.

    YanıtlaSil
  6. Bu ay yorumlarını severek okudum. Ocakta da devamı gelir inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. çok sevindimm her ay yapmaya çalışıyorum :)

      Sil
  7. Mert'i ben de okuycam du bakalım... :)
    Değil mi ya, ben de... Ya elime alamıyorum kitapları ya da durmadan okuyorum. Arası yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yorumunu bekliycem o zamann :) hele sınav dönemi bir okuyasım geliyor ki sorma :D ama o zaman da ders çalışmak gerekiyo oof of :(

      Sil
  8. Sevgili Can;
    Vallahi sana öykünüyorum hatta kıskandım birazcı da :) Dolu dolu geçiriyorsun yaşamının günlerini. Nezaketen demiyorum ve gayet samimiyim, seninle karşılaşmış olmak beni çok mutlu etti. Hem çok şey öğreniyorum senden hem de sıcacıksın, maskesiz ve yalın bir intiba uyandırdın bende. Değişme lütfen :) kahve fincanı gitmiş ama olsın, baloncuklu kedicik de güzelmiş :) Birgün Afyon a yolun düşerse (ki bence çık gel, yolunun düşmesine de gerek yok) mutlaka haber ver.
    Öpüyorum çokça :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hiii tatlişim gelmiiş :) ben de sana imreniyorum valla :D Küçük Prensli yazını okuduğumdan beri çocuğuma Küçük Prens okuyacağım günlerin hayaliyle yaşıyorum :) senin kadar güzel bi anne olabilirim umarım ben de :) kahve gitti evet sana ne ikram edeceğim şimdi :( sen de Konya'da hep bi evin olduğunu bil lütfen :) öptümm :*

      Sil
  9. "Uyku" sende okumuştum. İlk okuyacağım kitap o olacak :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım seversin çünkü çok riskli bir kitap tavsiye ederken 10 kere düşünmek gerek :D

      Sil
  10. Mimledim seni :-)
    Ben de alper kamu ile körler ulkesini merak ediyorum.. ilk firsatta alip okuyacagim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihih gördümm :) oku bence de tam can sıkıntısına birebir kitaplar :)

      Sil
  11. ocak ayında okudukların: sade ve serin :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ocak ayının ilk kitabı olduu :) serin değil ama sıcacık :D

      Sil
  12. Verimli bir ay olmuş :)) Ben aralığı bomboş geçirdim sayılabilir, finaller sağolsun :))

    YanıtlaSil
  13. Güzel kitaplar okumuşsun. Hiçbirini okumadım ama hep okumak istediğim kitaplar. Benden bir adım öndesin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sen de benim okumak istediklerimi okuyosuun :) keşke dünyadaki bütün kitapları okuyabilsek di mi yaa :)

      Sil
  14. Çok güzel kitaplar okumuşsun :/ Ben Vize final derken hiç kitap okuyamıyorum. Normalde o kadar çok okurdum ki :( Çok üzülüyorum :D ama neden gülücük koydum bilmem. :) Neyse şu finaller bitsin ara tatilde kitap kascam ama bölüm kitabı okumam gerek yaaa offfffffff

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de tatili bekliyorum hasretle şu sıralar :( sınavlarımızda başarılar bize o zamaan :)

      Sil
  15. Okuduklarınız merak ettiklerimden hele Uyku... Keyifli okumalar Ocak ayı için :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyku'yu gerçekten çok sevdim ben, kısacık ama sarsıcı bir hikayeydi, umarım sen de seversin :)

      Sil
  16. kurucunun kızını o kadaaar cok ovduler kı okudugmda guzel geldı ama tatmın etmemıştı devamı ıcın hala tereddutteyım ki yorumunu gorunce karar verdım ındırımde gormezsem almam :D ayy yerim ben o alper kamuyu ^.^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ilk kitabı ben de sevmiştim de ikinci fiyasko yaa bence de indirim bekle :)

      Sil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri