STAR WARS 7 GÜÇ UYANIYOR FİLM YORUMU

Bi Poşet Kitap | 01:02 |

Merhaba!
Uzun zamandır buralarda fazla takılamıyorum ve sanırım Ocak sonuna kadar da böyle devam edecek; ama yine de fırsat buldukça okuma listemdeki blogları okumaya çalışıyorum. Yorumlara değer verdiğim için bilgisayar başına geçtiğimde sakin kafayla cevaplamak istiyorum bu yüzden yorumunuzu yayınlamam uzun sürmüşse veya sürecekse affola. Bir de sınavlarım için dua bekliyorum^^
Haftasonu kendime bir güzellik yaptım ve sinemaya gittim (daha doğrusu o güzelliği ablam bana yaptı, günlerdir evden çıkmadığım için dışarı çıkınca oksijen çarpması yaşamaktan korkuyorum :D ) Ve tabii gideceğimiz film Star Wars olacaktı. Öncelikle şunu söylemem gerekir ki eski filmleri izleyememe gibi bir huyum var, bu yüzden çok istememe rağmen önceki Star Warsları izleyememiştim. Yani bu benim ilk Star Wars deneyimim oldu. Ama öncekileri de izleme konusunda kararlıyım :)
Kylo Ren
Film efektleriyle, oyunculuklarıyla gayet güzeldi.  Fakat senaryo açısından bazı kırık puan alabilecek noktalar vardı sanki. Filmin adı Star Wars olunca kötü karakteri de kötülerin kötüsü bir şey bekliyorsunuz; ama 7. Filmimizdeki kötü karakter Kylo Ren bana kalırsa yeterince kötü değildi (zaten çocukcağızı ayartmışlar yazık içinde aydınlık tarafı hissediyor hala nası kötü olsun), hatta suratını gösterince çok da sevimliydi :D Ayrıca onca eğitim görmüş olmasına rağmen, “hurdacı kız” Rey karşısında çok da başarılı değildi. Sanırım en çok eleştiriyi de bu noktada alacaktır film. Ama bana kalırsa Rey’le ilgili düşünülen planlar var ve gelecek filmde Luke Skywalker’ın kızı çıkacak. Tabii ki bu sadece tahmin :)

Hurdacı Kız Rey
Filmdeki espriler oldukça kaliteliydi, güleceğim bir film olmasını beklemiyordum doğrusu. Ama tam tadında yerleştirilmiş esprilerle doluydu.
En sevdiğim karaktere gelirsek açık ara farkla BB-8 oldu :) Şunun tatlılığına bakın yaa sırf onun için bile bu film izlenir arkadaşlar! Neredeyse BB-8’i evlat edinecektim. Bana böyle bir droid hediye etmek isteyen falan olursa rica ederim hiç çekinmesin :)
droidimm <3
Sonuca gelirsek okuduğum eleştirileri de göz önünde bulundurduğumda filmin, özellikle de önceki filmlere tutkun olan Star Wars izleyicileri tarafından çok da beğenilmediğini gördüm. Evet eksikleri olan; ama kesinlikle izlemeye değecek bir film bana kalırsa. Ayrıca filmi IMAX izlemeye çalışanlar da birsürü sıkıntı yaşamışlar. Benim gittiğim salonda herhangi bir sorun yoktu, zaten IMAX formatı da değildi. Bence sorun yaşamamak için gideceğiniz salonu iyice araştırıp öyle gidin. Bir de film başlamadan önce 20-30 dakika reklam izlemeniz gerekiyor evet.  
İzledikten sonra gelip benimle tartışmayı unutmayın :)
Son olarak Gücü Hissedin dostlarım!




40 yorum:

  1. Ben de hiç Star Wars izlemiş değilim. Fragmanı bildiğimiz klasik bilim kurgu gibi geldi açıkçası. Baştan izlenmemiş bir film için de sinemada izlemek sıkıcı olabilir gibi gelmişti. Yine de bilim kurgu fantastik sevdiğim bir tür olduğu için aniden karar verip giderim, kim bilir :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yani öyle muhteşem ötesi bir bilimkurgu klasiği falan değildi evet ama çokça eleştirsen bile seviyorsun filmi :)

      Sil
  2. Merhaba
    Diğer filmleri izlemeden gitmen kötü olmuş. Yeni nesil genelde beğenmiş filmi ve kötü karakteri ama eski neslin hepsi çok beğenen tarafta değil. Bende tam karar veremedim bir kere izlediğim için. Onun için beklemedeyim, birkaç kere izledikten sonra karar vereceğim kaç puan vereceğimi. Filmde bizi rahatsız eden bazı şeyler oldu. Halen ağır tartışmalar devam ediyor :) Tavsiyem diğer filmleride kısa zamanda izlemen. İzleceğin sıra 4-5-6-1-2-3 :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ben de eski nesille aynı düşüncedeyim aslında :D ama bir şekilde film kendini sevdiriyordu, söylediğin sıralamayı dikkate alacağım ;)

      Sil
  3. Nasıl oluyor ben de anlamasam da, ben filmi sevdim ancak filmi beğenmedim :D Senaryosunda kesinlikle oturmamış şeyler vardı. Umarım gelecek film bundan daha iyi olur, nedense bir türlü sevilemeyen ikinci üçlemenin bundan çok daha başarılı olduğunu düşünüyorum:)

    YanıtlaSil
  4. İlk film çıktığında Star Wars çılgınlığı ortaya çıktı. Tabi ben şaşkın. Bir zamanlar çizgi film ilan Star Wars ne ara film oldu. Bir de yanılmıyorsam ordaki 7, 7. Film oluyor, cahilliğimi hoş gör. İzleyecek miyim? Tabi ki de hayır. :)) Çizgi filmi daha zevkli. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihih 7. film evet :) bazen bir şeyi çok sevince diğer versiyonlarını izlemek istemiyorsun anlıyorum seni :)

      Sil
  5. Biz ailecek eskileri tamamlıyoruz bugünlerde,sonra sonuncuyu iLeyeceğiz,bakalım sana katılacak mıyım:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hii ne güzelmiş Star Wars izleyen aile :) film kendini sevdiriyor be ablacım ne kadar eleştirsen de seviyorsun :)

      Sil
  6. Bütün bi seriyi izleyen biri olarak rahatlıkla şunu söyleyebilirim ki serinin en fena filmiydi . Senin de dediğin gibi kylo'nın ergensi davranışları Han Solo'nun hoop diye ölüvermesi oldukça saçmaydı . jeday ruhunun yeterince yansıtımaldığını düşünüyorum senaryo da yaratıcılıktan oldukça uzaktı ama yine aynı heyecan :) benim içinfilmi izlemek eski dostu görmek gibiydii

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. huhhuu harika bir yorum olmuş. "eski dostu görmek gibiydi". inan bana her nasılsa ben de öyle hissettim :)

      Sil
    2. Eski bölümleri seven biri olarak senin yorumunu dikkate alıp izlemeyeceğim. Bence devamını illa getireceksen bari kaliteyi yüksek tut, bu tamamı ile para odaklı yapım olmuş, Star Wars ruhunu yansıtmıyor deniliyor.

      Sil
  7. oiii o hediyei sana hediye etmek isteyene söyle banada aynsından hediye etsin :))) tekerleme gibi olsu çok tatlış duruyor bu hafta sonu gideceğim inşAllah:)) haftaya gelip tartışacağım seninle:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. holleey tartışıcaaz :) kuğucuğuma da alın lütfenn :)

      Sil
  8. yazını okuyunca "eski günlerimi istiyorum" dedim. en azından star wars tutkunu ruh halimi. filmi henüz izlemedim biliyor musun? *iç geçirir* şimdilerde eski bene bir mektup yazıp TARDIS ile gönderebilsem, büyük ihtimal direk TARDIS'e atlayıp günümüze gelerek "nasıl seyretmezsin" derdi. sinemada film öncesi reklamlara katlanamıyorum. öyle ki bir ara epey, epey uzun bir reklam faslına tanıklık edince "dur ya doğru salona mı girdim?" diye şüpheye düşmüştüm. efekt ve grafik yönünden film beni epey etkilemişti doğrusu. umarım kısa zamanda seyredebilirim. ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle oluyor bazen yaa bir şeyi ne kadar sevsen de ilerleyen yıllarda aynı özeni göstermediğini görüp şok olabiliyorsun. bakalım izleyince neler düşüneceksin :)

      Sil
  9. :) Harikasın. Eşimle çok istediğimiz halde Rüzgar dan dolayı izleyemedik (ki ailecek hastasıyız) . Bloğumda Yeni Başlayan için Star Wars ü yayınlamıştım ben de ve üstüne bu yazı çok iyi geldi. İzlediğimde bu başlıpa tekrar yorum yapacağım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. geçmiş olsuun :/ aynen ben de senin yazını görünce aynı şeyleri hissetmiştim üstüne cuk oturdu :) yorumunu merakla bekliyoruuum :*

      Sil
  10. ben de hiç star wars izlememiştim, öncekileri izlemeyince bunu da anlamam diye düşünüyordum ben de!:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. öyle yabancılık hissetmedim izlerken hiç, bence izleyebilirsin :)

      Sil
  11. Ben de Star Wars filmlerini izlemeyenlerdenim. Ne bileyim ilgimi de çekmiyordu, bu yazıyı okuyana kadar :D Sömestr tatilinde izlemeyi düşünüyorum, bakalım.. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yalnız değilmişim yaa çok sevindim :D filmin eksikleri var ama yine de kendini sevdiriyor, bakalım sen neler düşüneceksin :)

      Sil
  12. Ben de hiç izlememiştim ya da izlediysem de unutmuşum:) Ben de pazar günü benim oğlanla gittim. Abartılacak bir şey bulamadım filmde. Ortalık yıkılıyordu sosyal medyada da o sebeplen beklentim yükselmiş de olabilir... Kötü film değil, beğendim ama abartılan kadar da olduğunu düşünmüyorum... Sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 30 yıl sonra yeni film gelince insanlar heyecanlandı tabii :D aynı şeyleri düşünüyoruz :)

      Sil
  13. ahaa aynıymışız yaa :D bende ızlemedım hıc star wars erkek arkadasım ısrar edıyo ama ertelıyorum sureklı :/ gerci su an gıtmeye karar verdım eheh ıyıkı denk geldım yazına :))

    YanıtlaSil
  14. Film boyunca BB-8 benim olsa diye baktım bende resmen. Yani bu kadar tatlılık olamaz cidden :D Onun dışında eksiklerine rağmen güzeldi açıkçası önceki Star Wars'ları izlemediğimden karşılaştırma yapacağım bir şey yoktu. Kendi başına eksikleri olan güzel bir film idi. Ama öncekilere göre nasıldı? Diğerlerini izlediğimde göreceğim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. BB8 oyuncağı satılıyo biliyo musunn harika bir şey yaa ama 600 lira :'(

      Sil
  15. Eşim sağ olsun ben de tanışıyorum Star Wars ile, öyle ıy mıy demedim izledim ki :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahah izleniyor yaa ne biliym ben seviyorum böyle filmleri :D

      Sil
  16. Star Wars izlemedim hiç ama çok sevildiği hayranlarından belli... :)

    YanıtlaSil
  17. Ben hiç izlemedim bu seriden bir filmi; ama sana iyi gelmiş olmasına çok sevindim doğrusu. Günlerce evden çıkmadıktan sonra güneş ve oksijen çarpmasından benim de korktuğum oluyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. yalnız değilmişim demek :D eğlenceli bi deneyim oldu :)

      Sil
  18. Eşim de ben de Star Wars hayranı olarak film gösterime girdiği anda izledik. Hatta ben de blogumda filmi yazmayı düşünüyorum ama ona bir türlü sıra gelmedi.

    Ben filmi çok sevdim. Eski filmlerin formülü kullanılmıştı ama sinemada izlediğim ilk Star Wars filmi olduğu için bu film benim için hep özel olacak. Rey karakteri hem güzelliği hem de rolüyle kendine hayran bıraktırdı. Bir de keşke Finn yerine Poe ile arasını yapsalar. Bence onunla daha çok yakışırlar. Böyle bir seriye romantik film yorumu gibi yorum yaptım ya :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ama Finn'e üzülürüm ben o zaman yaa :/ başta ben de öyle düşünmüştüm ama geçti artık Finn'e umut vermiycekti :D

      Sil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri