Mim; Hayallerimin Ülkesi Kore Hakkında

Bi Poşet Kitap | 16:20 |

Merhaba!

Benim için bu mim oldukça nostaljik bir mim oldu. Son yıllarda çok da fazla dizi izlemediğim için cevaplarım da hayli antika :D Mim için Selin Yılmaz’a teşekkürler :)

İlk izlediğiniz Kore dizisi/dizi hakkındaki yorumlarınız?

Bizim zamanımızda Kore dizisi izlemeye Düşlerimin Prensi’yle başlanırdı. Ben de zaten orda samimiliklerine, tatlılıklarına hayran olup bir süre hunharca Kore dizisi izlemiştim. Benim unutulmazlarım arasına girdi. Hala izlemeyen var mıdır bilmiyorum bu yüzden tavsiye ediyorum desem komik olur herhalde :D

İlk oppanız, unniniz?

İlk oppam da ilk dizimin etkisiyle Kim Jeong Hoon olmuştu. Baya bir süre üstüne de gül koklamamaya çalıştım ama sonra KHJ de ekleniverdi :)
İlk unnim Playful Kiss'teki performansıyla Oh Ha Ni, yani Jung So-min olmuştu. Zaman zaman gurursuzluğuyla sinirlerimi bozsa da çok tatlıydı be :)

 


OST'sini en beğendiğiniz dizi?

Bu soruda baya bir kararsızlık yaşadıktan sonra its okay its love ‘ da karar kıldım. OST’leri harika değil mi ama ya!



Oyunculuğunu beğendiğiniz Koreli aktör ve aktrisler?

Nerdeyse hepsini yazacaktım :D

Ji Sung


Shin Min Ah
  Hyun Bin

Le Seung Gi

 

  Jung Il Woo

 

 
Yook Seong Jae

Kim So Hyun 

En son izlediğiniz Kore dizisi?

En son Its Okay Its  Love’ ı izledim, hala bu diziyi izleyen mi kaldı diyebilirsiniz haklısınız :D

İlk izlediğiniz tarihi dizi?

Tarihi diyebileceğim tek dizi Düşlerimin Prensi’ydi. Onun haricinde hiç izlemedim, zaten pek sevmem tarihi dizi izlemeyi. Gerçi söz konusu Kore olunca işler değişebilirdi ama önyargı işte :)

Ne kadar süredir Kore dizisi izliyorsunuz, bu süre zarfında kaç dizi devirdiniz? Aklınıza ilk gelen izlenmeli dediğiniz dizi?

5 sene önce izlemeye başlamıştım. Fakat sayı konusunda hiçbir fikrim yok desem inanır mısınız? Zaten en fazla 20-25 tanedir :) Aklıma ilk gelense My Girlfriend is a Gumiho :) bu benim en sevdiğim dizidir bende yeri hep ayrıdır. Öyle ki et sevmememe rağmen bu diziyi izlerken canım acayip et istiyordu. İnek etiii diye dolanıyordum :D Ha bi de üniversite sınavına hazırlananlar için God of Study, acayip gaza getiren bir dizidir kesinlikle öneririm :)

Sıkıldığınız diziler?

Sıkıldığım dizi yok galiba ya. Başlarda Its Okay Its Love’da biraz sıkılmıştım ama sonradan toparladılar :)

Hangi dizi karakterine tekme tokat dalmak istediniz?

Şu School 2015’teki Kang So Young var ya, döverim ben onu meymenetsiz :/  

Bir de Kill Me Heal Me’deki Han Chae-Yeon , böyle hırstan oluşan insanları hiç sevmem :/




Sonunu beğendiğiniz ve beğenmediğiniz diziler?
Kore dizilerinin sonunun kötülüğü dünyaca bilinen bir gerçektir :) Şu anda hepsi o kadar eskide kaldı ki sonları hakkında yorum yapamıyorum takdir edersiniz ki :D

Dizi müzikleri hariç ilk dinlediğiniz şarkı?
Sanırım buydu. Lisede sürekli bu şarkıyı dinliyorduk bi ara :)

Sevmediğiniz unni ve oppalar?
Oppaları seviyorum ya zaman zaman kin gütsem de kalıcı olmuyor pek :) Ama şu School 2015’in Kang So Young’unu hiç sevemeyeceğim sanırım. Adını unuttuğumda “meymenetsiz kız” diyorum :D

Korece - Japonca - Çince?
Bana öğrenmesi en kolay Korece geliyor nedense, bir de sempatik bir dil ya, öğrenmek için onu seçerdim ben :) Çince’yi dinlerken bile kulaklarım kaldırmıyor zaten :D

Ya şimdi ben kimi mimliycem bilemedim. Kimlerin Kore dizisi izlediğini bilmiyoruum. Ya da mimi yapmayan kaç kişi kaldığını :D En iyisi hoşuna giden üstüne alınsın yapan olursa çok sevinirim :)

18 yorum:

  1. Hımm bizim evin Kore manyağı Beliz de üniversiteli olunca bırakacak dizi izlemeyi demek ki.Ama tatlılar haa,siz kuzucukların izlediği kadar varlar yani,Murat abin duymasın :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. annemin yoğun isteği üzerine bırakmıştım ben de :D bence de çok masumlar^^ üniversiteye hazırlanıyorsa God of Study'i izlememişse izlemesini önerebilirim, insana acayip bi ders çalışma aşkı veriyor :)

      Sil
    2. Aaa hemen söylüyorum,hatta şu anda konuşuyoruz,duymuş ama izlememiş.Tamam bakarım dedi.Bu sene giriyor sınava.

      Sil
    3. Hahaha Beliz şu anda yazını okuyup,dotolara bir sürü yorum yaptı.Yok hoppası,umması ay ne bileyim,ummiyle oppa mıydı,hah bir de kızıyor bana hoppa moppa ne diye.Allaaam yaa,hay Koreliler götüresice kuzucuklar sizi :))

      Sil
    4. umarım en mutlu olacağı yeri kazanır :) ahahah çok tatlısınız yaa tanımak isterdim sizi valla :)

      Sil
    5. Heheh,yaparız ki birgün,kitapçı falan gezeriz,konuşmadan anlaşırız,okuruz,arada başımızı kaldırıp birbirimize,sen ne düşündün bu konuda deriz.Yaparız yani,birgün.

      Sil
  2. Ayy çok eğlenceli bir etkinlik olmuş yaa :D Kendimi mimliyorum öyleyse ^^

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hihih ben de yaparken çok eğlendim :) seni mimliycektim ama Kore dizisi izleyip izlemediğinden emin olamadım :/ çok iyi oldu senin gelip görmen, merakla bekliyoruuum :)

      Sil
  3. Kore soslu bir yazı daha. :)

    Melis Birkan olmasın Aslı Tandoğan olsun o halde. :) Kitabı okuyunca da yorumları bekliyorum! :) :) :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. nostalji yaptım :) holleeyy o zaman :) henüz alamadım ama en kısa zamanda alıp okumak istiyorrum çok merak ediyorum :)

      Sil
  4. ayyy ne tatlıı. kore dizilerinde yeniyim ben de yaaa 5-6 tane izledim. şu kill me deki oğlan sahiden yaa ne hoştu. its okay de hoş she was pretty izle o zaman kill me deeki kadro :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. she was pretty i öneriyorlar da sınav dönemi başlamak istemiyorum kurtulunca başlıycam :)

      Sil
  5. Kore film ve dizilerini bir başka seven çok blogger var. Ben de aksi gibi pek sevmiyorum. Hatta çok fazla film ve dizi izlememeye çalışırım, genelde yerli film ve dizileri tercih ederim. Ama, mimi sonuna kadar okudum :) Sevgiler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bence sende de benim gibi bi herkesin sevdiğini sevememe hastalığı var :) ben de bu yüzden uzunca bir süre uzak kaldım ama sonra bi başladım şimdi izlemesem bile sempati duyuyorum :)

      Sil
    2. Bildin :) Bir fırsatını bulunca ruh halim elverirse izleyeceğim :) Ön yargıları kıralım bakalım.

      Sil
    3. heyecanla bekliyorum o haldee :)

      Sil
  6. Ost çok güzel.
    God of study çok iyiydi yaa, gaza gelip sınavlara baya çalışmıştım :D
    Ellerine sağlık :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen her bölümden sonra ders çalışmam lazııım diyip duruyordum acaba yine mi başlasam malum sınavlar geldi çattı :D teşekkürler^^

      Sil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri