KİTAP ALIŞVERİŞİ #3 VE ALAYCI KUŞ-2

Bi Poşet Kitap | 01:52 |

Merhaba!

Geçtiğimiz hafta Goodreads ödüllerinin belirlenmesiyle Saga yine alınacaklar gündemime girmişti fakat bir süre daha kitap almamam gerekiyordu. Sonra ne mi oldu? Gökhan BKM Express’ten ve 30 TL alışverişe 20 TL iadesinden bahsetti. Ben de durur muyum hemen gittim D&R’ dan Sagaları sepetime ekledim. Sonra dedim ki hazır fırsatı bulmuşum uzun zamandır indirime girmesini beklediğim ama sağolsun bir türlü girmeyen Murakami’nin Uyku’sunu da sepete indirdim. Böylece üçüne 20 TL iadeyle 48 TL ödemiş oldum ve her biri 16 liraya denk geldi. Siz misiniz Uyku’ya indirim yapmayan!

Bu arada alışverişim sırasında BKM Express’in yanısıra Bonusbay da kullandım ve alışverişimin %2,5 ‘unu hesabımda biriktirmiş oldum. Duymayanlar için alışverişleriniz sırasında Bonusbay kullandığınızda hesabınızda 30 TL biriktiği takdirde bu parayı hesabınıza aktarabiliyorsunuz, yani bir nevi alışveriş yaparak para kazanıyorsunuz. Benim henüz 18 liram var, azimle kullanmaya devam ediyorum.

Ayrıca D&R’dan da kesinlikle bahsetmem gerekiyor ki 3 Aralıkta verdiğim sipariş 4 Aralıkta eve ulaşmıştı, tabii evde kimse olmadığı için ben ancak bugün alabildim. Her alışverişimde en fazla 2 gün içerisinde ürünü bana ulaştırmayı başarıyorlar. Alışverişlerimde en sık kullandığım sitelerden biridir kendisi, kesinlikle öneriyorum. (Gerçi geçen gün önerdiğim bir arkadaşıma aynı şehirde olmamıza rağmen 1 haftada geldi neden öyle olduğunu anlayamadım çünkü ben yıllardır alıyorum hiç böyle bir şey başıma gelmedi. ) İsterseniz internetten kitap alışverişi konusunda da bir site karşılaştırma yazısı yazabilirim.

Sagaların çizimlerine, renklendirmelerine bayıldım! Ayrıca da hasarsızlar :) Ama Uyku’nun dışı biraz çizik çizik :( Yine de 35 liralık kitabı 16 liraya aldım ya benden iyisi yok :)

Hepsini çok merak ediyorum hemen okumak istiyorumm!


Bir de bugün Alaycı Kuş Bölüm 2’ yi izleme fırsatım oldu. Evet Gökhan izledim! Öncelikle belirtmem gerekir ki ben kitapları henüz okumadım. Popüler kitap antipatime kurban giden kitaplardan oldu. Fakat en yakın zamanda okumak istiyorum çünkü filmlerini hep çok sevdim. Bu yüzden filmi de kitabı okumamış birinin gözüyle değerlendireceğim, muhtemelen okumuş olsam bambaşka bir değerlendirme yapardım; çünkü kesilen ve benim önemli olduğunu düşündüğüm kısımlar hep sinirimi bozmuştur.

Gelgelelim film nasıldı? Öncelikle sahneler fazla karanlıktı, bazen olayları görmekte zorlandık salondan da sürekli bu konuda itirazlar yükseldi. Bir de altyazıları okumakta zaman zaman güçlük çekiyorduk ve sürekli bir o tarafta bir bu tarafta gösteriyorlardı. Dublajlı filmdense göremediğim altyazıyı tercih ederim tabii o ayrı. Onun dışında oldukça aksiyonlu geçti benim için. Özellikle muttaların geldiği sahnede baya irkildim :D Sonu hakkında da bir şeyler söylemek istiyorum aslında ama spoiler olur mu ki? O zaman şöyle yazalım:

-SPOİLER İÇEREBİLİR- (beyaz renkte yazılmıştır)
Ben mutlu sonları sevmiyorum arkadaşlar birileri ölmeli :D

Neyse genel olarak sevdiğim bir film oldu ve her sonu olan şey gibi beni hüzünlendirdi. Acaba kitabı okuduktan sonra şu yorumuma bakıp ne diyeceğim çok merak ediyorum :D Benim için tavsiye edilesi bir filmdi. Lütfen kitabı okuduktan sonra izleyenler de yorum yapsınlar ki bir karşılaştırma fırsatı bulabilelim :)

24 yorum:

  1. Allahım allahım çok işe yaramış gibi hissettim kendimi :D :D
    Yazım sayesinde istediğin kitaplara kavuşman çok mutlu etti beni suratımda aptal bir sırıtışla yazıyorum ^^
    Benim siparişim henüz gelmedi istanbulda olmama rağmen -_- -_-
    Keyifle oku ama Saga'lar benim elime geçene kadar okuyup yorumunu paylaşma kahrolurum pilizzz :(
    Açlık oyunlarını izlemene ise çook daha çok sevindim.Beğendiğim şeyin beğenilmemesi canımı acıtır neyseki beğendiğini söyledin :D
    Yeni yıl kararlarını alırken Açlık Oyunlarını okumakta listene girsin bir yerden kesinlikle eminim pişman olmayacaksın.

    YanıtlaSil
  2. Kârlı bir alış-veriş olmuş;) Ben daha çok idefix kullanıyorum online alış-verişlerimde... Sanırım ikisi de doğan grubu bir şey farketmiyor:))) Alaycı kuş 2 çok güzeldi severek izlediğim bir seri... Kitaplarını okumamıştım:( Facebook sayfamız 'Blogger Kulübü'nde paylaşıyorum yazını... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. güzel kitaplar güzel kampanyalar bende elimdeki kitapları okuyup kitap almalıyım :)

    YanıtlaSil
  4. D&R sadece yılbaşı döneminde zorlanıyor aklında olsun. O dönem hepsi zorlanıyor zaten. Ben de fenelde internneten alıyorum, zira mağazaya göre çok indirimli oluyor :)

    YanıtlaSil
  5. Keyifli okumalar.. Ben de alışverişinizi çok keyifle okudum :)

    YanıtlaSil
  6. gökhan tezcan
    Bende de kitaplarımı satın alırken vardı o sırıtıştan :D çok teşekkürler cidden. nihahaa hemen Sagaları okuyup yorumlamalıyııımm :D Açlık Oyunlarını okuyacağım merak etme listemin ilk sıralarında kendileri^^

    YanıtlaSil
  7. Persephone
    aynen idefix de çok kullandıklarım arasında, onlar da gayet hızlı ama hiçbiri D&R'ın hızına erişemiyor :) kitaplarını okumayan bir ben kalmamışım yuppii ^^ teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  8. evin tek kızı mona
    31 Aralık' a kadar al ki 20TL iadesini sen de kaçırma^^

    YanıtlaSil
  9. Handan
    yani o dönemde zorlanması normal tabii ama arkadaşım aldığında herhangi bir özel gün yoktu. bence onun kendi şanssızlığı da olabilir bütün sitelerin ona gıcığı var :D ben de dokunarak kitap almayı unuttum resmen. Ama aynısını ucuza almak varken neden fazla ödeyelim değil mi ama :)

    YanıtlaSil
  10. gökçe bağtır
    Çok teşekkür ederiiim :)

    YanıtlaSil
  11. Uyku'yu almışsınız sonunda, çok sevindim, iyi okumalar şimdiden :)

    YanıtlaSil
  12. dün akşam kübo 8 de yazdım onu da okusan yaaa :)

    YanıtlaSil
  13. Nira Lam
    alırken aklımdan siz geçtinizz baya kalpten istemişim demek ki :) çok teşekkürlerr^^

    YanıtlaSil
  14. deeptone
    Aman Tanrım gözümden kaçmış hemen gidiyorum deep :)

    YanıtlaSil
  15. Mephisto da ertesi gün yolluyor siparişinizi,aklınızda bulunsun derim.Bu arada ,aferin benim kızıma demek istiyorum sana,bayılıyorum böyle hesaplı alışveriş yapan gençlerimize :))

    YanıtlaSil
  16. Sevda şahin
    Mephisto'yu hiç denemedim bundan sonra ona da bakacağım^^ yaa çok tatlısınız teşekkürler, hesaplı alışveriş bizim işimiz :)

    YanıtlaSil
  17. Sagaları beğeneceğinden şüphem yok, o yüzden umarım beğenirsin filan demeyeceğim :D İyi okumalar o halde! :') xx

    YanıtlaSil
  18. Gözde Türker
    hahah ben de öyle hissediyorum^^ teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  19. 1. filmi izledikten sonra kitapların hepsini okudum ve 1. filmin aslında o kadar mükemmel olmadığını anladım :D Kitabı okuduktan sonra film bana çok boş geldi, bu yüzden 2. filmi izlememekte kararlıyım, tabi fikrimi değiştirecek kadar sıkılmaz isem. Kitapları da okumanı şiddetle öneririm :D

    YanıtlaSil
  20. En zevklialışveriş kitap alışverişi oluyo ama. Ben başka ne alırsam alayım aynı tadı vermiyo :)
    Güle güle oku...

    YanıtlaSil
  21. Mrs Soda
    ben de 1. filmden sonra okuyacağım demiştim ama tembellik işte :D mutlaka okuyacağım^^

    YanıtlaSil
  22. Kahve Yanı
    kitap alışverişi yapınca bütün gün sırıtıyorum ben de :D teşekkürlerr^^

    YanıtlaSil
  23. Kendimi kaybettiğim yer gerek kitapçıda gerekse internetteki kitap sitelerinde keşke daha da çok okuyabilsem. Keyifle okumanız dileğimle yeni kitaplarınızı sevgiler...

    YanıtlaSil
  24. Cocuklu Hayat
    çok teşekkür ederim, ben de kendimi kaybediyorum baya baya :)

    YanıtlaSil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri