KASIM RAPORU 2015

Bi Poşet Kitap | 19:32 |

Kasım Ayında Okuduklarım:

-Küçük Prens Filmin Romanı- Uyarlayan: Vanessa Rubio-Barreau:
Küçük prens filmini hala izlemediyseniz çok şey kaybediyorsunuz! Ben gidip 2 kere izledim yine olsa yine izlerim :) İşte bu kitapta da filmdeki küçük kızın hikayesini anlatıyor. Filmi izlerken bir de küçük kızın ağzından hikayesini okumak istemiştim. Küçük prens aşkımı bilen ablam da bana sürpriz yapıp kitabı hediye edince hemen okuyup bitirdim tabii. Size de önce filmi, sonra da bu tatlı kitabı tavsiye ederim. Zaten filmi izledikten sonra ona evinizde ona bir yer vermek isteyeceksiniz. :)

-Sana Gül Bahçesi Vadetmedim- Joanne Greenberg:
Kitap hakkında yorumumu 1000Kitap’ta yaptığım yorumdan aynen kopyalıyorum. Daha ne diyebilirim ki zaten?

Sana gül bahçesi vadetmedim, ismiyle bile bana kendini okutacak bir kitaptı. Olaylar bir hastanede geçiyor, akıl hastanesi olarak nitelendirilenlerden birinde. Hiçbir yere ait olamayıp kendine yeni bir dünya kuranların hikâyesini anlatıyor bize. Aslında kurulan bu dünya bile insanın yaşama uğraşıyla oluyor bence. Bazen ateşin sıcaklığını hissedemeyecek kadar dünyayla bağımızı koparabiliriz belki ama her zaman bi "belki" vardır içimizde. Belki de acılarımızı, pişmanlıklarımızı korkunç boyutlara gelecek şekilde büyütmemeliyiz. Yalnızca insan boyutunda bir acı çektiğimizi bilmeliyiz.
Ana karakterimiz Deborah’la birlikte her duyguyu yaşadım. Onunla sevindim, onunla üzüldüm. Normalliğin kime göre neye göre normallik olacağını sorguladım. Çevremdeki insanlara görünmez gibi davranıp davranmadığımı.. İnsanı anlamak istiyorsanız okuyun bu kitabı, kalemlerinizi, post-it lerinizi de hazır bulundurun zira fazlaca lazım olacak :)


-Altın Kanatlı Böcek- Sadettin Kaplan:
Birini tanımak istiyorsanız çocukken sevdiği kitaplara bakın bence. Mesela ben öyle yaptım. Bir kitap süresince de olsa dünyaya onun gözünden bakabilmek istedim. Acaba o okurken neler düşündü, neden çocukken en sevdiği kitap buydu vb birsürü soru..
Arada bir ruhumu temizlemek için çocuk kitabı okumayı faydalı bulmuşumdur hep. Benim gibi çocuk kitaplarını seviyorsanız ya da çocuğunuza okuyabileceğiniz güzel bir kitap arıyorsanız tavsiye edebilirim :)

-Lola ve Komşu Çocuk- Stephanie Perkins:
Zaten blogumda yorumladığım ilk kitaptı kendisi. Yorumuma ulaşmak için burayı tıklayabilirsiniz. Eğlenceli vakit geçirmek ya da şu “reading slump” dedikleri okuyamama durumundan kurtulmak için tercih edebilirsiniz.

Kasım ayında okuduğum kitaplar bunlar. Pek iyi bir performans değil ama yine de paylaşmak istedim. Günlük Hayatın Psikopatolojisi’ni bitiremedim. Şu sıralar kitap okumakta biraz zorlanıyorum sanırım.  O yüzden onu ekleyemedim.

Bu ayın favori kitabı Sana Gül Bahçesi Vadetmedim oldu. (sanırım çocuk kitaplarını elemeye almayacağım çünkü onlar benim hep favorilerim :) )

İzlediklerim :
Filmler:

 -Frankenstein:
Frankenstein hikayesini hep sevmişimdir. Bu yüzden vizyonda görünce hemen gitmek istedim. Bu normalinden biraz daha farklı bir Frankenstein. İnsanların hırslarına kurban gidiyor aslında, onun da hepimiz gibi ihtiyacı olan tek şey biraz sevgi. Öyle ki uyandığında ilk gördüğü kadını annesi olarak görüp ona derin bir sevgi besliyor, onu özlüyor, bulmak istiyor. Benim için oldukça duygu dolu bir hikayeydi. Korkudan ziyade bir dram hikayesi bence. Tavsiye edilir.

-100 Yaşında Camdan Atlayıp Kaybolan Adam:
100. doğum gününde huzurevindeki odasının camından atlayıp kendince bir yolculuğa çıkan ama oluşan tesadüfler zinciri ve çokça da tuhaflığı sayesinde kendisini çeşit çeşit durumda bulan ve bize de bolca kahkaha attıran bir hikaye bu. Gülmeye ihtiyacınız varsa kesinlikle izlemelisiniz. Hatta hemen şimdi izlemelisiniz!


-The Beauty İnside:
Zaten ayrıntılı bir şekilde yorumunu yapmıştım. Şuradan ulaşabilirsiniz. Bu da sevdiğim filmlerin arasına giren değişik ve romantik bir hikaye.

Bu ayın favori filmi 100 Yaşında Camdan Atlayıp Kaybolan Adam. İtinayla önerilir :)

Tiyatro:

-Yedi Kocalı Hürmüz: Bu oyundan da daha önce şu yazımda çokça bahsetmiştim. Bulursanız kaçırmayın derim! Fazlaca gülecek, keyifli vakit geçireceksiniz :)

Kasım Ayının Getirdikleri:
Kasım ayı benim için birçok mutluluğa gebe bir ay oldu. Öncelikle uzun zamandır hayalim olan blog fikrimi hayata geçirdim. Buralarda bir başıma takılırım derken birbirinden tatlı birsürü blogger arkadaşım oldu. Onlarla bir şeyler paylaşmayı, yazılarını okumayı, dertlerine sevinçlerine ortak olmayı kendime adet edindim. Ve burada kendimi buldum, çokça mutlu oldum. Bunun için hepinize teşekkürler!

BLOGGER KULÜBÜ

Blogger dostlarımızdan persephone facebookta yazılarımızı paylaşabileceğimiz, yeni yeni bloglar keşfedebileceğimiz bir sayfaya sahip. Bilmeyen kaldı mı bilmiyorum ama kalmasın diye bir kez de ben paylaşmak istiyorum.  Sayfada ne kadar çok blogger olursa yazılarımız o kadar biraraya toplanır, yeni bloglar keşfedip yeni yeni insanlara ulaşabiliriz. Ayrıca sorularıma sabırla cevap veren çok tatlı bir sayfa yöneticisi var :) Bence buraya bir uğramalısınız :)

16 yorum:

  1. Merhaba kitap yorumlarınız güzel ben de fikir sahibi oluyorum büyük bir kolaylık sağlıyorsunuz sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Özgen
    Merhaba, çok teşekkürler, bi faydam olduysa ne mutlu :)

    YanıtlaSil
  3. Çok güzel ya bayılıyorum bu entel yanına senin. Tebrik ediyor kültür serüveninin aynı hız ve hevesle sürmesini temenni ediyorum :)))

    YanıtlaSil
  4. Oldukça verimli bir ay geçirmişsin bence, çünkü okudukların ve izlediklerinden zevk aldığın belli ki önemli olan da bir noktada bu. İyi ki aramızdasın, nice aylara.. :')

    YanıtlaSil
  5. Kalemderi
    Estağfurullah^^ Teşekkürlerr <3

    YanıtlaSil
  6. Gözde Türker
    Doğrusu evet hepsinden de zevk aldım :) Sen de iyi ki burdasın teşekkürlerr^^

    YanıtlaSil
  7. Lola'yı bir ben okumadım.Gerçi yabancı yayınlarından hiçbir şey okumadım.Hadi inşallah okurum bunu hemde yabancıdan okuduğum ilk kitap olur.

    YanıtlaSil
  8. gökhan tezcan
    Yani aslında çok da bir şey kaybettiğin söylenemez :D ama dediğim gibi reading slump durumlarında okunabilir^^

    YanıtlaSil
  9. Bende senin gibi küçük prens hayranıyım, hiç hayır demeden okuyabilirim küçük prens ile ilgili bütün kitapları. lola ve komşu çocuğu ise hala okumayanlardanım ve çok da istekli değilim niye bilmiyorum :-)

    YanıtlaSil
  10. Ayşegül A.
    Küçük Prens hayranlarının yeri bende ayrıdır <3 öyleyse okumadıysan filmin romanını da okumalısın^^ Lola içinse acele etmeye gerek yok zaten :)

    YanıtlaSil
  11. oleeeey. bin kitap senin çokoş yaaa blogger kulubü de sevindiiim :)

    YanıtlaSil
  12. deeptone
    Evvet 1000kitapı çok seviyurum :) blogger kulübünü de senin yazıdan sonra paylaşmasam mı herkes duymuştur dedim ama dayanamadım sonra :)

    YanıtlaSil
  13. kasım ayın verimli geçmiş heee :)

    YanıtlaSil
  14. deeptone
    Hihih fena değil bu kadarını da beklemiyordum doğrusu :)

    YanıtlaSil
  15. Teşekkürler Bi Poşet Kitap facebook 'Blogger Kulübü' sayfamıza yapmış olduğun destek için... Ve ne okudam derdinden beni kurtardığın güzel kitap tanıtımların için;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  16. Persephone
    Blogger Kulübü kasım ayının bana kattığı güzelliklerden biri oldu^^ beni çok mutlu ettin teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri