DEVRİMİN KIZI KİTAP YORUMU

Bi Poşet Kitap | 21:09 |

KÜNYE:


Adı: Devrimin Kızı
Orijinal Adı: The Revolution of Ivy
Yazar: Amy Engel
Çeviren: Aslı Tümerkan
Yayınevi: Yabancı Yayınları, 2015
Alıntılar:
-Bishop’la tanışmadan önce burada daha başarılı olabilirdim. Birinin beni dinlemesine, yanımda yürümesine alışmadan önce. Biri beni sevmeden önce.
-Benden beklenene, diğer insanların iyi olduğunu düşündüğü şeylere göre değil, sadece kendi isteğime göre karar vermeye alışmam zaman alacaktı.
-Artık uykunun insana nasıl unutma şansı tanıdığını ama şafakla acının da uyandığını ve insanın bir saliseliğine ne çektiğini unuttuğu için daha da kötü hissettiğini anlıyordum.
-Kimse beni sadece kendim olduğum için istemezdi.
-“Ama sevgi budur zaten, değil mi? Sırf biri seni hayal kırıklığına uğrattı diye onu sevmeyi bırakmazsın.”
-Birçok insan bu kadar şanslı mıydı?  Onları gerçekten anlayan birini bulacak kadar? Onları sürekli daha çok kendileri gibi birine dönüştürmeye çalışmak yerine, dünyaya bakışlarının ve yaklaşımlarının bütün garip ve yabancı yollarını kabul edecek birini bulacak kadar? Diğer birçok kişi beni başa tür bir kıza dönüştürmeye çalışmışken, Ivy olmama izin vermek, Bishop’ın bana vereceği en değerli hediyeydi.
-Biz dünyayı patlattığımızdan beri bütün havalar daha ölçüsüzdü. Yazlar daha sıcak, kışlar daha soğuktu; çok şiddetli hortumlar, zorlu seller ve bitmek bilmez kuraklıklar oluyordu. Mevsimlerin sadece başka türden bir vahşet gibi gelmediği zamanların nasıl olduğunu merak ediyordum.
-Belki de Bishop’la ebeveynlerimizin aşkını onurlandırmamızın en iyi yolu, hikayelerine farklı bir son yazmaya çalışmaktı.
-Bir ömür boyu yalandan sonra gerçeğin acısına minnettardım.
-Belki de ölülerin sayısı milyonlara varınca, bir insanın ölümünü belirtecek onca yol kaybolmuştu.
-Dünya bizim kayıplarımızı, üzüntümüzün derinliğini hiç umursamadan dönmeye devam ediyordu. Tuhaf bir şekilde bu düşünce bana umut verdi. Bu ânı, bu acıyı atlatacaktık. Bu andan daha uzun süre yaşayacaktık.
*Kışın böyle resim çekmeyeni vuruyorlarmış.
Ben Ne Düşünüyorum?
Öncelikle neden bu kadar çok distopya yazılmaya başlandı? Sanırım dünyayı mahvettiğimize olan inancımız sandığımdan da fazla. Kurucunun Kızı ile karşılaştırınca Devrimin Kızı bende 1-2 tık aşağıda kaldı. İlk kitap kadar etkilendiğimi söyleyemem; fakat elimden bırakamadığımı ve heyecanın hiç azalmadığını, “şu bölümü de bitiriym ders çalışcam” diyip neredeyse sabahı getirdiğimi söyleyebilirim. Bazı alıntıları spoiler vermemek için buraya yazmadım fakat kırmızı post-itlerim bitti bu kitap yüzünden :/
İçerik olarak baktığımızda bu seride distopik ögeler genel olarak arka planda. Daha çok dostluk, aşk, kendin olmak gibi konular üzerine yoğunlaşıyor. Ha bir de bu “kendin olmak” konusu çok işleniyor. Galiba artık kendi kararlarımızı veremediğimiz bir nevi distopya yaşıyoruz. Kararları bizim yerimize diziler, filmler, reklamlar, popüler kültür ve siyasiler veriyor. Biz sadece “ee bu da bitti şimdi ne popüler olacak” diye bir bekleyiş içerisindeyiz. Ailelerimizi, dostlarımızı ya da her kime değer veriyorsak, söyledikleri her şeyi kabullenip içselleştirmeden sevebilmeliyiz belki de.
Kitabın sonu benim için tahmin edilebilirdi. Fakat tahmin etmeme rağmen yine de zaman zaman kanım dondu diyebilirim. Genel olarak sevdiğim, ama dilinin önceki kitaba göre biraz daha basit kaldığını düşündüğüm bir kitap oldu. Her şeye rağmen Bishop’u bir daha okuyamayacak olmak kötü :(
Puanlama:
-Kapak Tasarımı: 4/5 (%5)
Kapak tasarımı bence hoş, ama cildinin üzerindeki yazının çantamın içinde bir gün durduktan sonra silineyazması puan kırdı :(
-İsim – Kitap Uyumu: 5/5 (%5)
Uyumlu bir isim olduğunu düşünüyorum. Kitapla bağlantılıydı.
-Özgün Konu – Özgün Anlatım: 4/5 (%30)
Konu olarak kitabı eşleşme serisine benzetenler var, ben okumadığım için bilemiyorum. Anlatım olarak da özgün denilebilir.
-Yazarın Dili: 3/5 (%30)
Yazarın dilini genel olarak seviyorum; gayet akıcı, açık ve anlaşılır olarak aktarıyor yazdıklarını okuyucuya. Fakat önceki kitaba göre dilin basit kalmış olması puan kırma sebebim oldu.
-Kitabın Dünyası: 5/5 (%30)
Kitabın dünyası beni içine çekmeyi başardı. “Ee şimdi ne olacak” diye karaları bağladığım, Ivy’nin yaşadıklarını rüyamda yaşadığım zamanlar oldu. Bu yüzden benden tam puan!
Kitabın Puanı: 4,05 / 5

34 yorum:

  1. Bu iki kitabı beğenen de çok beğenmeyen de, kararsız kaldığım bir kitaptı, senin puanlamalar yüksek, okunacak kitap çok aslında da sıra gelmiyor. Kitap yorumu postlarını gördükçe hemen alıp okuyasım geliyor ve unutmadan güzel paylaşım için teşekkürler!

    YanıtlaSil
  2. KoRe FeNoMeNi
    aslında benim için de ortalama bir kitap oldu ama puanlama kriterlerim bunu gerektirdi :D yine de ilk kitabı sevdiysen buna da bir şans verebilirsin. :)

    YanıtlaSil
  3. Ben distopyaları sevdim nedense... Devrimin kızı, Kurucu'nun Kızı'ndan zayıftı. Bu konuda aynı fikirdeyim seninle. Yine de bi solukta bitirdim;) Sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. Ne kadar sistemli anlatmis puanlamissiniz. Kitap sitelerini gezdikce herseyi alasim var maalesef türkiyeden kitap siparis ederken iyice filtrelemem gerekiyor.

    YanıtlaSil
  5. Persephone
    distopyaları ben de seviyorum fakat son zamanlarda artış yaşanması tuhaf değil mi :) iyi bari 2. kitapla ilgili sorun bende değilmiş^^

    YanıtlaSil
  6. D. Soygul
    teşekkür ederim beğenmenize çok sevindim :) babil.com'a da bakabilirsiniz artık yurtdışına gönderim yapıyorlarmış ve şu sıralar harika indirimleri var ^^

    YanıtlaSil
  7. Merhaba blog kesf etkn geliyorum bloguma beklerim takipteyim

    YanıtlaSil
  8. Bu seriye başlamayan bir ben varım gibi hissediyorum. Buna rağmen çok da içimden gelmiyor okumak? Ne diyorsun, çok şey mi kaçırıyorum? -_-

    YanıtlaSil
  9. ayyy daha mı az heycanlııı. okuycam ben de bugünlerdeee :)

    YanıtlaSil
  10. şeyda nur Dincer
    teşekkürlerr :)

    YanıtlaSil
  11. Gözde Türker
    ilk kitabı çok sevmiştim ve kesinlikle öneririm :) ikinci kitapsa ilki kadar güzel olmasa da güzeldi. bi şans verebilirsin bence :)

    YanıtlaSil
  12. deeptone
    ne biliym be deep ilkinin tadını vermedi :/

    YanıtlaSil
  13. Kitap ve film yorumlari paylasan yazilari cok severim. Buram buram kitap kokan bu blogunu da cok sevdim. Üstelik cok detayli, cok emek vererek yaziyorsun, ellerine saglik, cok tesekkürler. Takibe aldim hemen:)

    Selamlar
    Ayse

    YanıtlaSil
  14. İlk kitabını indirimden almıştım :D Okunacaklar listemde. Umuyorum ki ikincisini de indirimden alırım :))

    YanıtlaSil
  15. EQ
    çok teşekkürler çok mutlu oldumm :)

    YanıtlaSil
  16. Kağıt Salıncak
    ben de ilkini %50 indirimle almıştım 2. de girsin diye bekledim ama girmedi ben de dayanamadım aldım :/ sen biraz daha bekleyebilirsin en azından indirimden aldım dersin^^

    YanıtlaSil
  17. Yaaaaa inanamıyorum keşke daha önce görseydim bu yazıyııııı bugün alışveriş merkezindeydim alsammı almasammı dedim. Offf . Bu arada bloguma beklerim bende kitap yorumu yapıyorum. Yazınızda blogunuzda gayet güzelmiş.

    YanıtlaSil
  18. Selim Deniz
    çok teşekkürler, almadınız sanırım kitabı :) ben de hemen geliyorum ^^

    YanıtlaSil
  19. Güzel bir kitaba benziyor. Ben çok fazla takip edemiyorum son dönem edebiyatını. Sanırım bana hitap etmiyor... Eski kitaplarla aram daha iyi :)

    YanıtlaSil
  20. Kalemderi
    ben de o yüzden uzuunca bir süre uzak durdum yeni yeni başladım günümüz kitaplarına :)

    YanıtlaSil
  21. Bu kitapları okumayan bir ben kaldım galiba :-) Kitapları merak ediyorum ama daha çok Bishop'u merak ediyorum. Birçok blogdan bahsini duydum. Onun için okuyacağım :-)

    YanıtlaSil
  22. Deepten gördüm geldim..
    Ne kadar şirin bir blogmuş, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  23. şule uzundere
    ah evet ben de Bishop için okudum resmen :D her kadının hayalindeki adam :)

    YanıtlaSil
  24. Ebrar Yıldırım
    hoşgeldiin, çok teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  25. Distopya konusunda ki görüşüne katılıyorum benim fikrime göre dünyayı mahvediyoruz.ve mahvetmeye çok istekliyiz

    YanıtlaSil
  26. Esmanur Yüksel
    fena halde hem de..

    YanıtlaSil
  27. o zamana okuma listesine alınmalı...

    YanıtlaSil
  28. soslu badem
    ilk kitap için bile değer :)

    YanıtlaSil
  29. Merakla çıksın diye beklediğim ancak indirime girmediği için alamadığım bir kitap ama seni bu kadar tatmin etmemesi kitaba karşı ön yargı oluşturdu bende. Zira ilk kitap için izlenimlerimiz benzer nitelikte.
    Umarım yakın zamanda benim de elime geçer. Sahi ben buraya mimlendiğini söylemeye gelmiştim. Devrimin Kızı'nı görünce uçtu gitti aklımdan. Kabul edersen mim işte burada ^^
    http://kahveminkokusu.blogspot.com.tr/2015/12/mim-hayallerimin-ulkesi-kore-hakknda.html

    YanıtlaSil
  30. Selin yılmaz
    şöyle güzel bi indirim bulup öyle al, 1.den sonra 2. kitabı okumazsan meraktan çatlarsın zaten yine de okumak lazım :) yaa bugün mimlerden şansım iyi çok heyecanlıı teşekkürler :)

    YanıtlaSil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri