LOLA VE KOMŞU ÇOCUK

Bi Poşet Kitap | 22:05 |

KÜNYE:

Adı: Lola ve Komşu Çocuk
Orijinal Adı: Lola And The Boy Next Door
Yazar: Stephanie Perkins
Çeviren: Aslı Tümerkan
Yayınevi: Yabancı Yayınları, 2015

Alıntılar:

-İnsanlar demek istediklerini söylemeli, diğer insanların tahminler yürütmesine sebep olmamalı.
-Biliyor musun? Birbirimizden özür dileyerek çok fazla vakit geçiriyoruz. Belki de durmalıyız. Belki de arkadaş olmak için daha çok çaba sarf etmeliyiz.
-Tarih kitapları yalanlarla dolu. Savaşı kim kazanırsa hikayeyi o anlatıyor.
-İyi bir insan olmak, daha iyi bir insan olmak veya her ne konuda endişeleniyorsan ve çözmeye çalışıyorsan… Bu, kimliğini değiştirmemeli. Bu daha çok kendin olman demek. Ama ben bu Lola’yı tanımıyorum.
-Sır şu ki; yaprakları okumuyorum. El falı bakanlar da elleri, tarot bakanlar da kartları okumuyorlar. İnsanları okuyoruz. İyi bir falcı, karşısındaki insanı okur. Yapraklarındaki işaretleri inceliyorum ve bunları kişinin duymak istediğini bildiğim şeyin yorumunu sunmak için kullanıyorum. İnsanlar, duymak istedikleri şeyi duyup para ödemeyi tercih ediyor.

Ben Ne Düşünüyorum?

Bu kitabı tamamen eğlenceli vakit geçirmek için okumak istedim. Beklentim bu olduğu için beklentilerimin karşılanması çok zor olmadı çünkü kitap gerçekten eğlenceliydi. Lola’yla birlikte kostümden kostüme bürünüp biraz da tuhaf bir kızın hayatına, hayallerine, aşkı arayışına tanık oldum. Kostüm tutkusu yüzünden onun her gün farklı biri olmasını eleştirenler olabilir, evet ama hangimiz her gün aynı kişiyiz ki? Üstelik de gündüz kim olursak olalım geceleri oturup ayla konuşan ya da ayıcığına sarılıp uyuyan küçük çocuklar değil miyiz hala?
Doğru kişiyi bulmaya çalışıyor Lola. Fakat doğru kişiyi bulduğunuzda onun doğru kişi olup olmadığını düşünmezsiniz, onunla olmak için kendinizi zorlamanız gerekmez. Doğru kişiyi bulduğunuzda ona doğum gününde metal bir şişe kapağı hediye edebilirsiniz çünkü sizin için bir anısı vardır ve o da bunu garipsemez, dünyanın en değerli mücevheri gibi gelir ona. Bir de en önemlisi değişmeniz gerekmez, olduğunuz gibi sevilir ve mutlu olduğunuz şeyleri yapmanız için desteklenirsiniz. Evet, kitaptaki ana tema bu: Kendin Olmak.

Puanlama:

-Kapak Tasarımı: 5/5 (%5)
Kitabın tasarımına kim ne diyebilir ki! Cildi, kapağı, baskısı… Mükemmel!

-İsim – Kitap Uyumu: 5/5 (%5)
Her şey gayet açık ve net :)

-Özgün Konu – Özgün Anlatım: 4/5 (%30)
Konunun çok özgün olduğunu söyleyemem fakat anlatım için özgündü denilebilir.

-Yazarın Dili: 5/5 (%30)
Dil gayet akıcı ve anlaşılır. Kitap kendini okutuyor arkadaşlar!

-Kitabın Dünyası: 4/5 (%30)
Kitap beni bambaşka boyutlara taşımadı fakat zaman zaman karakterlerle sevinip üzüldüğüm doğrudur.

Kitabın Puanı: 4,4 / 5

4 yorum:

  1. Lola'yı hep görüyordum ama beğeneceğmi düşünmemiştim. Cildi falan güzel de, kapağına ısınamadığımdan da olabilir :D Konusu itibariyle, arada çerez olarak beğenebilirim sanırım :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aynen öyle :) Çok beklentin olmadan eğlencesine okursan zevk alırsın ;)

      Sil
  2. 'Doğru kişiyi bulmak' bu konuda benim de çalışmam lazım sanırım ^^ Güzel bir kitaba benziyor , okunacaklar listesine eklendi.
    Not: Kurabiye istiyorum ben >.<

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çilekli puding kurabiyesi yazarak tarifini bulabilirsin :) yapımı oldukça kolay ^^

      Sil

Blog / Site linki içeren yorumlar yayınlanmayacaktır.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Tasarım: Zuri